Maslové srdiečka
500 g špaldovej múky
1/2 ČL sódy bikarbóny
90 g stevionu (podľa chuti)
200 g masla
1 vajce
Krém:
60 g masla
2 - 3 PL stevionu (podľa chuti)
2 - 3 PL mletých vlašských orechov
1 - 2 ČL Amaretta (podľa chuti)
ríbezľový alebo jahodový džem
1/2 ČL sódy bikarbóny
90 g stevionu (podľa chuti)
200 g masla
1 vajce
Krém:
60 g masla
2 - 3 PL stevionu (podľa chuti)
2 - 3 PL mletých vlašských orechov
1 - 2 ČL Amaretta (podľa chuti)
ríbezľový alebo jahodový džem
Do múky dáme zvyšné suché suroviny a spolu premiešame. Pridáme maslo, ktoré zapracujeme do múky, aby vznikla mrvenička. Nakoniec pridáme vajíčko a vypracujeme hladké lesklé cesto, ktoré zabalíme do fólie a vložíme na 30 minút do chladničky. Pracovnú dosku zľahka poprášime múkou a cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 3 - 4 mm. Zoberieme guľatú formičku na vykrajovanie s priemerom cca 6 cm a vykrojíme kolieska. Polovicu z nich ešte v strede vykrojíme malým srdiečkom. Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre na 170°C pečieme 10 - 12 minút, kým nezozlatnú. Necháme vychladnúť na plechu.
Zatiaľ si pripravíme krém: Zmäknuté maslo vyšľaháme so stevionom. Primiešame mleté orechy a ochutíme Amarettom.
Plné kolieska potrieme krémom, na ktorý ešte dáme vrstvu ríbezľového džemu a prikryjeme kolieskom s vykrojeným srdiečkom.
Veľmi chutné, voňavé, mäkké a príjemne sa rozplývajú na jazyku. Prajem dobrú chuť!
Poznámka: Stevion môžeme nahradiť práškovým cukrom.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára