Nepečená smotanová torta s ovocím
detské piškóty
20 ml mandľového likéru Amaretto
3 ČL vanilkovej esencie
1 ČL citrónovej šťavy
ovocie podľa chuti (jahody, čučoriedky, marhule, broskyne...)
450 ml smotany na šľahanie 33%
2 vanilínové cukry
2 stužovače na šľahačku
750 g kyslej smotany 18%
2 PL stevion alebo práškový cukor
20 ml mandľového likéru Amaretto
3 ČL vanilkovej esencie
1 ČL citrónovej šťavy
ovocie podľa chuti (jahody, čučoriedky, marhule, broskyne...)
450 ml smotany na šľahanie 33%
2 vanilínové cukry
2 stužovače na šľahačku
750 g kyslej smotany 18%
2 PL stevion alebo práškový cukor
Ovocie očistíme, umyjeme, necháme odkvapkať, pár plodov si odložíme na ozdobu a zvyšok pokrájame na kúsky.
Smotanu na šľahanie dotuha vyšľaháme spolu so stužovačom a vanilínovým cukrom.
Kyslú smotanu vymiešame s 2 lyžičkami vanilkovej esencie a pridáme podľa chuti stevion alebo práškový cukor. Do ochutenej kyslej smotany postupne zľahka vmiešame dotuha vyšľahanú šľahačku a vznikne kompaktná masa.
Na dno tortovej formy s priemerom 24 cm poukladáme piškóty. V miske rozmiešame likér s lyžičkou esencie a citrónovou šťavou a touto zmesou zľahka pokvapkáme piškótovú vrstvu.
Na piškóty rovnomerne poukladáme ovocie, na ktoré nanesieme smotanový krém, aby bolo ovocie úplne zakryté. Poukladáme piškóty a roztrieme zvyšok smotanového krému a povrch uhladíme.
Tortu odložíme do chladničky stuhnúť najlepšie cez noc. Pred servírovaním posypeme strúhanou čokoládou, ozdobíme zvyšným ovocím a nakrájame.
Torta nie je sladká, ale je s lahodnou chuťou a zároveň svieža na horúce letné dni.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Smotanu na šľahanie dotuha vyšľaháme spolu so stužovačom a vanilínovým cukrom.
Kyslú smotanu vymiešame s 2 lyžičkami vanilkovej esencie a pridáme podľa chuti stevion alebo práškový cukor. Do ochutenej kyslej smotany postupne zľahka vmiešame dotuha vyšľahanú šľahačku a vznikne kompaktná masa.
Na dno tortovej formy s priemerom 24 cm poukladáme piškóty. V miske rozmiešame likér s lyžičkou esencie a citrónovou šťavou a touto zmesou zľahka pokvapkáme piškótovú vrstvu.
Na piškóty rovnomerne poukladáme ovocie, na ktoré nanesieme smotanový krém, aby bolo ovocie úplne zakryté. Poukladáme piškóty a roztrieme zvyšok smotanového krému a povrch uhladíme.
Tortu odložíme do chladničky stuhnúť najlepšie cez noc. Pred servírovaním posypeme strúhanou čokoládou, ozdobíme zvyšným ovocím a nakrájame.
Torta nie je sladká, ale je s lahodnou chuťou a zároveň svieža na horúce letné dni.
Prajem dobrú chuť!
Pozrite si podobný recept: Nepečená banánová torta
0 komentárov:
Zverejnenie komentára