Rukolová nátierka s orechmi
50 g rukoly
25 g vlašských orechov
6 zelených alebo čiernych olív bez kôstky
100 g namrveného ovčieho syra
2 PL olivového oleja
1 PL citrónovej šťavy
1 PL strúhaného parmezánu
soľ, mleté čierne korenie
25 g vlašských orechov
6 zelených alebo čiernych olív bez kôstky
100 g namrveného ovčieho syra
2 PL olivového oleja
1 PL citrónovej šťavy
1 PL strúhaného parmezánu
soľ, mleté čierne korenie
Rukolu opláchneme, odstránime tuhé stonky a vysušíme.
Orechy najemno nasekáme a olivy nakrájame nadrobno.
Rukolu dáme do mixéra, pridáme olej, citrónovú šťavu, ovčí syr a spolu rozmixujeme. Preložíme do misky a vmiešame nasekané orechy, olivy a parmezán. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Hotovú nátierku na chvíľu odložíme do chladničky, aby sa chute spojili.
Podávame s farmárskym chlebom alebo ciabattou a čerstvou zeleninou.
Zdravie na tanieri - rýchle, jednoduché a chutné. Želám dobrú chuť!
Doba prípravy: Orechy najemno nasekáme a olivy nakrájame nadrobno.
Rukolu dáme do mixéra, pridáme olej, citrónovú šťavu, ovčí syr a spolu rozmixujeme. Preložíme do misky a vmiešame nasekané orechy, olivy a parmezán. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Hotovú nátierku na chvíľu odložíme do chladničky, aby sa chute spojili.
Podávame s farmárskym chlebom alebo ciabattou a čerstvou zeleninou.
Zdravie na tanieri - rýchle, jednoduché a chutné. Želám dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára