Volské oká na cviklovej zemiakovej kaši
1 - 2 menšie cvikly
700 g zemiakov
maslo podľa potreby
mlieko podľa potreby
6 vajec
soľ
čerstvá zelenina
700 g zemiakov
maslo podľa potreby
mlieko podľa potreby
6 vajec
soľ
čerstvá zelenina
Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na kocky. Cviklu ošúpeme, umyjeme a nahrubo nastrúhame. Spolu uvaríme v osolenej vode domäkka. Scedíme, roztlačíme, pridáme maslo, mlieko a urobíme hustejšie pyré. Šesť tvarovacích formičiek rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie, do ktorých natlačíme kašu (ale nie po povrch, aby vajíčka nevytiekli) a urovnáme. Do každého otvoru rozklepneme vajce. Povrch osolíme a vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a krátko zapečieme, kým sa vajíčka nezrazia.
Podávame teplé so šalátom z čerstvej zeleniny.
Jednoduchý, rýchly a chutný obed, prípadne večera. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Podávame teplé so šalátom z čerstvej zeleniny.
Jednoduchý, rýchly a chutný obed, prípadne večera. Prajem dobrú chuť!
Tento recept nám poslala pani Viera J.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára