Lososový špíz so špenátom
400 g lososa
1 dl bieleho vína
2 PL olivového oleja
korenie na ryby
soľ
3 strúčiky cesnaku
cca 350 g zemiakov
maslo
grilovacie korenie
rozmarín
baby špenát
olivový olej, citrón
1 dl bieleho vína
2 PL olivového oleja
korenie na ryby
soľ
3 strúčiky cesnaku
cca 350 g zemiakov
maslo
grilovacie korenie
rozmarín
baby špenát
olivový olej, citrón
Steak z lososa umyjeme, osušíme a pokrájame na väčšie úhľadné kocky.
Z oleja, pretlačeného cesnaku, vína, korenia na ryby a soli zmiešame marinádu a kocky lososa v nej necháme v chlade odležať do druhého dňa.
Zemiaky ošúpeme, pokrájame na kocky a povaríme v osolenej vode takmer domäkka. Scedíme ich a necháme vychladnúť.
Na drevené špajdle striedavo napichujeme zemiaky, dva až tri lístky špenátu a kocky lososa. Naplnené špízy uložíme do zapekacej misy potretej olivovým olejom a obložíme pokrájaným citrónom. Polejeme rozpusteným maslom, do ktorého sme pridali grilovacie korenie a trochu nasekaného rozmarínu (ak nemáme čerstvý, tak môžeme použiť aj sušený). Vložíme do vyhriatej rúry na 175°C a pečieme domäkka cca 20 - 25 minút.
Podávame so šalátom z čerstvej zeleniny. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Z oleja, pretlačeného cesnaku, vína, korenia na ryby a soli zmiešame marinádu a kocky lososa v nej necháme v chlade odležať do druhého dňa.
Zemiaky ošúpeme, pokrájame na kocky a povaríme v osolenej vode takmer domäkka. Scedíme ich a necháme vychladnúť.
Na drevené špajdle striedavo napichujeme zemiaky, dva až tri lístky špenátu a kocky lososa. Naplnené špízy uložíme do zapekacej misy potretej olivovým olejom a obložíme pokrájaným citrónom. Polejeme rozpusteným maslom, do ktorého sme pridali grilovacie korenie a trochu nasekaného rozmarínu (ak nemáme čerstvý, tak môžeme použiť aj sušený). Vložíme do vyhriatej rúry na 175°C a pečieme domäkka cca 20 - 25 minút.
Podávame so šalátom z čerstvej zeleniny. Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára