Francúzske zemiaky a la Milan
1,5 kg zemiakov
1 - 2 ks domácej údenej klobásy
olivový olej
strúhanka
250 ml smotany na šľahanie
1 vajce
grilovacie a mleté čierne korenie
soľ
petržlenová vňať
1 - 2 ks domácej údenej klobásy
olivový olej
strúhanka
250 ml smotany na šľahanie
1 vajce
grilovacie a mleté čierne korenie
soľ
petržlenová vňať
Pekáč potrieme olejom a posypeme strúhankou, aby sa zemiaky neprilepili na dno pekáča. Očistené a umyté zemiaky nakrájame na kolieska. Na dno pekáča rozložíme polovicu zemiakov, ktoré jemne osolíme, okoreníme, potom dáme klobásu nakrájanú na kolieska a vrstvenie ukončíme zvyšnými zemiakmi. Opäť jemne osolíme a okoreníme. Vložíme do vyhriatej rúry na 200°C a pečieme 20 minút. Potom vyberieme a vrch zemiakov polejeme smotanou, do ktorej sme pridali rozšľahané vajíčko, nasekanú petržlenovú vňať, podľa chuti osolíme a okoreníme. Vložíme späť do rúry a dopečieme dozlatista cca 15 minút.
Podávame so zeleninovým šalátom. Prajem dobrú chuť!
Jednoduchý, rýchly a chutný obed zapijeme pohárom vychladeného piva.
Doba prípravy: Podávame so zeleninovým šalátom. Prajem dobrú chuť!
Jednoduchý, rýchly a chutný obed zapijeme pohárom vychladeného piva.
Recept nám poslal náš pravidelný prispievateľ pán Milan Ľudma.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára