Ostriež s citrónovou omáčkou
2 ks ostrieža morského
soľ, mleté čierne korenie
olivový olej
2 PL trstinového cukru
šťava z 1 citróna
300 g zemiakov
50 g masla
2 lahôdkové cibuľky
soľ, mleté čierne korenie
olivový olej
2 PL trstinového cukru
šťava z 1 citróna
300 g zemiakov
50 g masla
2 lahôdkové cibuľky
Z očistenej ryby si pripravíme filety, ktoré opláchneme studenou vodou a dôkladne osušíme. Osolíme a okoreníme iba na strane s kožou. Na rozpálenej panvici na troche olivového oleja filety prudko opečieme najprv na strane s kožou, potom aj z druhej strany. Pred koncom opekania pridáme na panvicu (nie na rybu) trstinový cukor a necháme ho rozpustiť. Potom pridáme citrónovú šťavu, prevaríme a krúžením panvice filety obalíme v pripravenej citrónovej omáčke.
Príprava zemiakovej kaše: Očistené zemiaky uvaríme domäkka v osolenej vode. V malom kastróle rozpustíme maslo spolu so 4 lyžicami olivového oleja. Uvarené zemiaky scedíme, ale trochu vody, v ktorej sa varili si necháme, polejeme rozpusteným maslom a rozmixujeme dohladka.
Filety ostrieža morského polejeme citrónovou omáčkou a podávame so zemiakovou kašou. Na záver posypeme nasekanou vňaťou z lahôdkovej cibuľky. Prajem dobrú chuť!
Jednoduché, rýchle a zdravé chutné jedlo.
Doba prípravy: Príprava zemiakovej kaše: Očistené zemiaky uvaríme domäkka v osolenej vode. V malom kastróle rozpustíme maslo spolu so 4 lyžicami olivového oleja. Uvarené zemiaky scedíme, ale trochu vody, v ktorej sa varili si necháme, polejeme rozpusteným maslom a rozmixujeme dohladka.
Filety ostrieža morského polejeme citrónovou omáčkou a podávame so zemiakovou kašou. Na záver posypeme nasekanou vňaťou z lahôdkovej cibuľky. Prajem dobrú chuť!
Jednoduché, rýchle a zdravé chutné jedlo.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára