Zemiakové placky so slaninou
1 kg zemiakov
110 g špaldovej celozrnnej múky
1 malá cibuľa
4 strúčiky cesnaku
2 vajcia
150 g domácej údenej slaniny
vegeta, soľ, mleté čierne korenie podľa chuti
repkový olej
110 g špaldovej celozrnnej múky
1 malá cibuľa
4 strúčiky cesnaku
2 vajcia
150 g domácej údenej slaniny
vegeta, soľ, mleté čierne korenie podľa chuti
repkový olej
Očistené zemiaky a cibuľu najemno postrúhame. Pridáme vajíčka, pretlačené strúčiky cesnaku a podľa potreby zahustíme múkou. Vmiešame slaninu pokrájanú na malé kocky a ochutíme koreninami. Z pripraveného cesta na lyžici rozpáleného oleja vyformujeme placky a vypražíme z obidvoch strán.
Podávame teplé posypané škvarkami opraženej slaninky s prúžkami červenej cibuľky a s acidofilným mliekom alebo posypeme najemno strúhaným ovčím syrom, prípadne pohárom chladeného piva. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Podávame teplé posypané škvarkami opraženej slaninky s prúžkami červenej cibuľky a s acidofilným mliekom alebo posypeme najemno strúhaným ovčím syrom, prípadne pohárom chladeného piva. Prajem dobrú chuť!
Tento recept nám opäť poslal pán Milan Ľudma.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára