Brokolica so zelerovými zemiakmi
600 g zemiakov
200 g zeleru
320 g brokolice
4 vajcia
120 g tvrdého syra
maslo podľa potreby
mlieko podľa potreby
kukuričná strúhanka
olivový olej
200 g zeleru
320 g brokolice
4 vajcia
120 g tvrdého syra
maslo podľa potreby
mlieko podľa potreby
kukuričná strúhanka
olivový olej
Očistené zemiaky so zelerom nakrájame na kocky, dáme do hrnca s osolenou vodou a uvaríme domäkka. Potom scedíme, masu roztlačíme, pridáme vajce, maslo, mlieko a vymiešame na hladkú kašu.
Brokolicu rozoberieme na ružičky a pár minút paríme v parnom hrnci do polomäkka, prípadne uvaríme v zeleninovom vývare. Necháme vychladnúť.
Polovicu zemiakovej kaše roztrieme do vymasteného a strúhankou vysypaného hlbšieho menšieho pekáča. Rozložíme kúsky brokolice, natrieme zvyšnú časť zemiakovej kaše a posypeme nahrubo strúhaným syrom. Celý povrch prelejeme zvyšnými rozšľahanými vajíčkami, jemne pokvapkáme olivovým olejom a vo vyhriatej rúre na 200°C zapekáme cca 20 - 25 minút.
Podávame s ľadovým, prípadne s iným šalátom.
Ľahko stráviteľný a veľmi chutný obed, prípadne večera. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Brokolicu rozoberieme na ružičky a pár minút paríme v parnom hrnci do polomäkka, prípadne uvaríme v zeleninovom vývare. Necháme vychladnúť.
Polovicu zemiakovej kaše roztrieme do vymasteného a strúhankou vysypaného hlbšieho menšieho pekáča. Rozložíme kúsky brokolice, natrieme zvyšnú časť zemiakovej kaše a posypeme nahrubo strúhaným syrom. Celý povrch prelejeme zvyšnými rozšľahanými vajíčkami, jemne pokvapkáme olivovým olejom a vo vyhriatej rúre na 200°C zapekáme cca 20 - 25 minút.
Podávame s ľadovým, prípadne s iným šalátom.
Ľahko stráviteľný a veľmi chutný obed, prípadne večera. Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára