Cviklová bábovka
120 g špaldovej celozrnnej múky
1 prášok do pečiva
80 g trstinového cukru (podľa chuti)
1 vanilínový cukor
1 - 2 ČL kakaa
150 g očistenej cvikly
2 vajcia
80 ml oleja
5 PL mlieka
1 prášok do pečiva
80 g trstinového cukru (podľa chuti)
1 vanilínový cukor
1 - 2 ČL kakaa
150 g očistenej cvikly
2 vajcia
80 ml oleja
5 PL mlieka
V miske zmiešame múku, prášok do pečiva, preosiate kakao, trstinový a vanilínový cukor.
Očistenú cviklu umyjeme, osušíme a najemno nastrúhame. Pridáme vajcia, olej, mlieko a dôkladne premiešame. Do cviklovej masy postupne vmiešame múku. Cesto dáme do silikónovej bábovkovej formy, ktorú sme vopred potreli olejom a pri teplote 170°C pečieme 45 minút.
Vychladnutú bábovku posypeme práškovým cukrom, prípadne polejeme citrónovou alebo bielou čokoládovou polevou.
Bábovka je krásne voňavá, vzdušná a šťavnatá.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Očistenú cviklu umyjeme, osušíme a najemno nastrúhame. Pridáme vajcia, olej, mlieko a dôkladne premiešame. Do cviklovej masy postupne vmiešame múku. Cesto dáme do silikónovej bábovkovej formy, ktorú sme vopred potreli olejom a pri teplote 170°C pečieme 45 minút.
Vychladnutú bábovku posypeme práškovým cukrom, prípadne polejeme citrónovou alebo bielou čokoládovou polevou.
Bábovka je krásne voňavá, vzdušná a šťavnatá.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára