Orechovo-mandľové rožteky
270 g pohánkovej múky
50 g práškového cukru
60 g mletých mandlí
60 g mletých vlašských orechov
2 vanilínové cukry
štipka soli
1/2 ČL sódy bikarbóny
1/2 ČL mletého muškátového orieška
2 žĺtky (izbovej teploty)
200 g masla (izbovej teploty)
práškový cukor na obaľovanie
50 g práškového cukru
60 g mletých mandlí
60 g mletých vlašských orechov
2 vanilínové cukry
štipka soli
1/2 ČL sódy bikarbóny
1/2 ČL mletého muškátového orieška
2 žĺtky (izbovej teploty)
200 g masla (izbovej teploty)
práškový cukor na obaľovanie
Všetky suché suroviny spolu zmiešame, zľahka zapracujeme maslo, pridáme žĺtky a vypracujeme hladké lesklé cesto. Hotové cesto zabalíme do mikroténového sáčku a odložíme na niekoľko hodín do chladničky (najlepšie cez noc). Z odležaného cesta vytvarujeme rožteky, ktoré ukladáme ďalej od seba na plech vyložený papierom na pečenie. Dáme do vyhriatej rúry a pri teplote 170°C pečieme 7 - 12 minút.
Mierne vychladnuté rožteky obalíme v práškovom cukre.
Rožteky sú krásne voňavé, veľmi chutné a príjemne sa rozplývajú na jazyku. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Mierne vychladnuté rožteky obalíme v práškovom cukre.
Rožteky sú krásne voňavé, veľmi chutné a príjemne sa rozplývajú na jazyku. Prajem dobrú chuť!
Poznámka: Pohánkovú múku môžeme nahradiť klasickou hladkou múkou a cesto necháme odležať v chladničke 20 - 30 minút.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára