Zemiaková nátierka s cesnakom
3 - 4 zemiaky
3 - 4 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
2 jarné cibuľky
kyslá smotana alebo tatárska omáčka
soľ, mleté čierne korenie
mletá červená paprika sladká
nasekaný čerstvý kôpor
3 - 4 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
2 jarné cibuľky
kyslá smotana alebo tatárska omáčka
soľ, mleté čierne korenie
mletá červená paprika sladká
nasekaný čerstvý kôpor
Zemiaky uvaríme v šupke domäkka. Scedíme, necháme vychladnúť a ošúpeme. Pretlačíme cez strojček alebo najemno nastrúhame. Pridáme pretlačené strúčiky cesnaku, nadrobno nakrájanú cibuľku, mletú červenú papriku a premiešame. Potom pridáme podľa potreby kyslú smotanu alebo tatársku omáčku, prípadne topený syr v črievku. Množstvo závisí od toho, akú hustú nátierku máte radi. Nakoniec ochutíme soľou, korením a nadrobno nasekaným kôprom. Nátierku môžeme zjemniť sladkou smotanou.
Podávame so zemiakovým chlebom, s nakrájanou bagetou, prípadne natrieme na hrianky potreté cesnakom a zeleninou.
Skvelý nápad na rýchlu a chutnú večeru. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Podávame so zemiakovým chlebom, s nakrájanou bagetou, prípadne natrieme na hrianky potreté cesnakom a zeleninou.
Skvelý nápad na rýchlu a chutnú večeru. Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára