Treska so zemiakovými plátkami
750 g tmavej tresky
soľ, korenie na ryby
limetková šťava
1 zemiak
kapia
50 - 60 g strúhanej mozzarelly
1 malá cuketa
petržlenová vňať
maslo a olivový olej
soľ, korenie na ryby
limetková šťava
1 zemiak
kapia
50 - 60 g strúhanej mozzarelly
1 malá cuketa
petržlenová vňať
maslo a olivový olej
Filety tresky umyjeme, osušíme a uložíme do jemne olejom vymastenej zapekacej misy. Osolíme, posypeme korením na ryby, pokvapkáme limetkovou šťavou, položíme plátky masla a dáme predpiecť na 10 minút do vyhriatej rúry na 180°C.
Ošúpaný zemiak umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké plátky.
Predpečené ryby vyberieme z rúry. Na každú porciu ryby poukladáme plátky zemiakov, medzi ne dáme strúhanú mozzarellu, nasekanú petržlenovú vňať a kúsky kapie. Okolo ryby poukladáme kolieska cukety a jemne osolíme. Povrch naplnených filiet a kolieska cukety polejeme rozpusteným maslom. Vložíme späť do rúry a zapečieme domäkka cca 10 - 15 minút.
Podávame s pečenými zemiakmi a šalátom. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Ošúpaný zemiak umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké plátky.
Predpečené ryby vyberieme z rúry. Na každú porciu ryby poukladáme plátky zemiakov, medzi ne dáme strúhanú mozzarellu, nasekanú petržlenovú vňať a kúsky kapie. Okolo ryby poukladáme kolieska cukety a jemne osolíme. Povrch naplnených filiet a kolieska cukety polejeme rozpusteným maslom. Vložíme späť do rúry a zapečieme domäkka cca 10 - 15 minút.
Podávame s pečenými zemiakmi a šalátom. Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára