Pohánka s bryndzou alias "Falošné rizoto"
1 - 2 lahôdkové cibuľky
4 PL olivového oleja
2 strúčiky cesnaku
1 červená paprika
5 ks šampiňónov
1 paradajka
150 g pohánky
150 ml vody
80 g ovčej bryndze
čerstvá petržlenová vňať
čerstvý kôpor
morská bylinková soľ
mleté čierne korenie
4 PL olivového oleja
2 strúčiky cesnaku
1 červená paprika
5 ks šampiňónov
1 paradajka
150 g pohánky
150 ml vody
80 g ovčej bryndze
čerstvá petržlenová vňať
čerstvý kôpor
morská bylinková soľ
mleté čierne korenie
Pohánku na sitku opláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľku. Pridáme nakrájanú červenú papriku, šampiňóny, jemne osolíme, okoreníme a restujeme asi 3 minúty. Pridáme nadrobno nakrájanú šťavnatú paradajku, pretlačený strúčik cesnaku, premiešame a chvíľu podusíme. Nakoniec pridáme pohánku, ktorú zalejeme vodou, prikryjeme a dusíme domäkka cca 10 minút, kým do pohánky nevsiakne všetká tekutina (občas môžeme premiešať). Do mäkkej pohánky primiešame bryndzu, pretlačený strúčik cesnaku, nasekané bylinky (trochu bryndze a byliniek si odložíme na ozdobu) a necháme chvíľu odstáť.
Chutné vegetariánske jedlo, ktoré je jednoduché, rýchle a zdravé. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľku. Pridáme nakrájanú červenú papriku, šampiňóny, jemne osolíme, okoreníme a restujeme asi 3 minúty. Pridáme nadrobno nakrájanú šťavnatú paradajku, pretlačený strúčik cesnaku, premiešame a chvíľu podusíme. Nakoniec pridáme pohánku, ktorú zalejeme vodou, prikryjeme a dusíme domäkka cca 10 minút, kým do pohánky nevsiakne všetká tekutina (občas môžeme premiešať). Do mäkkej pohánky primiešame bryndzu, pretlačený strúčik cesnaku, nasekané bylinky (trochu bryndze a byliniek si odložíme na ozdobu) a necháme chvíľu odstáť.
Chutné vegetariánske jedlo, ktoré je jednoduché, rýchle a zdravé. Prajem dobrú chuť!
Týmto receptom nás inšpiroval Martin Pyco Rausch.
Pozrite si podobný recept: Pohánka s cviklou
0 komentárov:
Zverejnenie komentára