Cviklový šalát s kalerábom
2 stredne veľké cvikly
1 kaleráb strednej veľkosti
morská soľ
1 ČL drvenej rasce
1 ČL sušeného majoránu
1 PL olivového oleja
2 ČL kôpru
2 - 3 PL hustého bieleho jogurtu
1 ČL jablčného octu
1 kaleráb strednej veľkosti
morská soľ
1 ČL drvenej rasce
1 ČL sušeného majoránu
1 PL olivového oleja
2 ČL kôpru
2 - 3 PL hustého bieleho jogurtu
1 ČL jablčného octu
Cviklu a kaleráb očistíme, umyjeme a na hrubom strúhadle nastrúhame. Podľa chuti osolíme, posypeme rascou, majoránom, kôprom, pokvapkáme olivovým olejom a dôkladne premiešame. Nakoniec podľa potreby primiešame jogurt a dochutíme jablčným octom. Hotový šalát odložíme na chvíľu do chladničky, aby sa suroviny na seba naviazali.
Podávame samostatne ako rýchlu, chutnú a zdravú večeru, prípadne ako oblohu k mäsu, syru alebo k rybám. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Podávame samostatne ako rýchlu, chutnú a zdravú večeru, prípadne ako oblohu k mäsu, syru alebo k rybám. Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára