Svieži ovocný zákusok
4 vajcia
3 PL trstinového cukru
100 g špaldovej múky
1/2 prášku do pečiva
1 ČL kakaa
3 PL oleja
sezónne ovocie (jahody, maliny, ríbezle...)
marhuľový džem
1 číre tortové želé
Tvarohová plnka:
750 g jemného mäkkého tvarohu
250 g kyslej smotany
1 - 2 vanilínové cukry
2 - 3 PL trstinového práškového cukru (podľa chuti)
4 PL masla
3 PL trstinového cukru
100 g špaldovej múky
1/2 prášku do pečiva
1 ČL kakaa
3 PL oleja
sezónne ovocie (jahody, maliny, ríbezle...)
marhuľový džem
1 číre tortové želé
Tvarohová plnka:
750 g jemného mäkkého tvarohu
250 g kyslej smotany
1 - 2 vanilínové cukry
2 - 3 PL trstinového práškového cukru (podľa chuti)
4 PL masla
Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.
Žĺtky s cukrom vyšľaháme do hustej peny. Postupne pridávame olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a preosiate kakao. Nakoniec do cesta zľahka vmiešame vyšľahaný tuhý sneh. Vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre na 170°C pečieme 8 - 12 minút. Necháme vychladnúť.
Zatiaľ si pripravíme tvarohovú plnku: Zmäknuté maslo vymiešame do peny s lyžicou trstinového práškového cukru. Tvaroh vymiešame s vanilínovým cukrom, vmiešame kyslú smotanu, maslo a podľa chuti osladíme.
Vychladnuté cesto potrieme marhuľovým džemom, na to natrieme tvarohovú plnku a vrch ozdobíme sezónnym ovocím, ktoré práve máme. Povrch ovocia potrieme tortovým želé, ktoré pripravíme podľa návodu na obale. Hotový zákusok necháme v chladničke vychladnúť.
Už samotný názov hovorí, že zákusok je svieži, šťavnatý a s lahodnou chuťou. Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára