Tvarohové šišky
250 g jemného hrudkového tvarohu
400 g polohrubej špaldovej múky
1 prášok do pečiva
2 vajcia plus 1 na potretie
1 vanilínový cukor
8 PL oleja
6 PL mlieka
štipka soli
1 ČL stéviového alebo 3 PL trstinového práškového cukru
400 g polohrubej špaldovej múky
1 prášok do pečiva
2 vajcia plus 1 na potretie
1 vanilínový cukor
8 PL oleja
6 PL mlieka
štipka soli
1 ČL stéviového alebo 3 PL trstinového práškového cukru
Tvaroh vymiešame so štipkou soli, s vanilínovým a stéviovým cukrom. Pridáme vajcia, olej, mlieko a dôkladne premiešame (ak treba môžeme prisladiť). Prisypeme preosiatú múku zmiešanú s práškom do pečiva a vypracujeme hladké nelepivé cesto.
Na jemne pomúčenej doske cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 3 - 4 mm a vykrajujeme šišky (môžeme plné alebo s vykrojeným stredom). Poukladáme ich ďalej od seba na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a vo vyhriatej rúre na 180°C pečieme cca 15 minút. Necháme vychladnúť a posypeme práškovým trstinovým cukrom alebo polejeme čokoládovou polevou. Prajem dobrú chuť!
Zdravšia verzia prípravy chutných tvarohových šišiek, ktoré sú vhodné na raňajky alebo večeru. Nie sú veľmi sladké.
Doba prípravy: Na jemne pomúčenej doske cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 3 - 4 mm a vykrajujeme šišky (môžeme plné alebo s vykrojeným stredom). Poukladáme ich ďalej od seba na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a vo vyhriatej rúre na 180°C pečieme cca 15 minút. Necháme vychladnúť a posypeme práškovým trstinovým cukrom alebo polejeme čokoládovou polevou. Prajem dobrú chuť!
Zdravšia verzia prípravy chutných tvarohových šišiek, ktoré sú vhodné na raňajky alebo večeru. Nie sú veľmi sladké.
Pozrite si podobný recept: Nekysnuté tvarohové šatôčky
Poznámka: Vykrojený stred môžeme poukladať na plech pomedzi šišky a získame chutné jednohubky. Zo zvyšného cesta môžeme vytvarovať rožteky. Kto chce môže šišky vypražiť v horúcom oleji z obidvoch strán.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára