Grilovaný steak z tuniaka
4 steaky z tuniaka
3 - 4 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
soľ, mleté čierne korenie
cca 150 ml olivového oleja
1 limeta
bazalka, petržlenová vňať
3 - 4 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
soľ, mleté čierne korenie
cca 150 ml olivového oleja
1 limeta
bazalka, petržlenová vňať
Najprv rybu umyjeme a osušíme.
Pripravíme si marinádu: Do olivového oleja, prilejeme šťavu z celej limety, osolíme, okoreníme, pridáme pretlačené strúčiky cesnaku, najemno nasekanú bazalku a petržlenovú vňať. Všetko spolu dobre premiešame.
Do vhodnej nádoby rozložíme steaky z tuniaka a polejeme ich pripravenou marinádou. Prikryjeme a necháme odležať na chladnom mieste približne 1 hodinu. Občas steaky 3 - 4 krát otočíme a namočíme v marináde.
V grilovacej panvici ohrejeme trochu olivového oleja a tuniaka krátko opečieme z obidvoch strán.
Pred podávaním tuniaka pokvapkáme limetovou šťavou a podávame so zemiakmi a rôznymi zeleninovými šalátmi. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Pripravíme si marinádu: Do olivového oleja, prilejeme šťavu z celej limety, osolíme, okoreníme, pridáme pretlačené strúčiky cesnaku, najemno nasekanú bazalku a petržlenovú vňať. Všetko spolu dobre premiešame.
Do vhodnej nádoby rozložíme steaky z tuniaka a polejeme ich pripravenou marinádou. Prikryjeme a necháme odležať na chladnom mieste približne 1 hodinu. Občas steaky 3 - 4 krát otočíme a namočíme v marináde.
V grilovacej panvici ohrejeme trochu olivového oleja a tuniaka krátko opečieme z obidvoch strán.
Pred podávaním tuniaka pokvapkáme limetovou šťavou a podávame so zemiakmi a rôznymi zeleninovými šalátmi. Prajem dobrú chuť!
Poznámka: Ak sa niekomu zdá, že grilované steaky z tuniaka sú suché, tak si k nim môžete pripraviť: Tzatziki alebo Dresing k mäsu a zelenine, prípadne Tvarohovo-smotanovú omáčku.
Ak vám ostanú nejaké odložené kúsky z obedu odporúčam ich ohriať nad parou (nie v mikrovlnke - budú suché!).
0 komentárov:
Zverejnenie komentára