Baklažánová nátierka
1 menší baklažán
1 malá červená cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 črievko topeného syra
1 PL olivového oleja
1 ČL dijonskej horčice
mleté biele korenie
morská bylinková soľ
pažítka
1 malá červená cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 črievko topeného syra
1 PL olivového oleja
1 ČL dijonskej horčice
mleté biele korenie
morská bylinková soľ
pažítka
Baklažán umyjeme, osušíme, konce odrežeme a pozdĺžne prerežeme na polovice. Vložíme na plech, rezné strany potrieme olivovým olejom, jemne osolíme a vo vyhriatej rúre na 180°C pečieme domäkka cca 15 - 20 minút. Upečený baklažán necháme mierne vychladnúť a olúpeme z neho fialovú šupu. Dužinu pokrájame na väčšie kúsky, pridáme pokrájanú cibuľu, cesnak, olej, syr a spolu rozmixujeme. Nakoniec ochutíme horčicou, soľou, korením, posekanou pažítkou a premiešame.
Hotovú nátierku necháme chvíľu odstáť, aby sa suroviny na seba naviazali.
Nátierku podávame na tmavom domácom kváskovom chlebe alebo pečive a s čerstvou zeleninou.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Hotovú nátierku necháme chvíľu odstáť, aby sa suroviny na seba naviazali.
Nátierku podávame na tmavom domácom kváskovom chlebe alebo pečive a s čerstvou zeleninou.
Prajem dobrú chuť!
Každá doma pripravená nátierka je zdravá, pretože je čerstvá, bez zbytočne veľa soli a bez konzervačných látok. Veď nie je nič lepšie, ako si pochutiť na domácej nátierke a spolu s čerstvou zeleninou je to hotová mňamka:) Hotové jedlo je chutné, zdravé a je pre tých, ktorí milujú baklažán.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára