Tekvicové placky so syrom
1 menšia tekvica
1 surový zemiak
2 šalotky
3 strúčiky cesnaku
2 vajcia
cca 1/2 ČL sódy bikarbóny
morská soľ, mleté čierne korenie
oregano, majorán
mletá rasca
petržlenová vňať
na zahustenie jemné ovsené vločky alebo kukuričná strúhanka
cca 50 g ovčieho syra
1 surový zemiak
2 šalotky
3 strúčiky cesnaku
2 vajcia
cca 1/2 ČL sódy bikarbóny
morská soľ, mleté čierne korenie
oregano, majorán
mletá rasca
petržlenová vňať
na zahustenie jemné ovsené vločky alebo kukuričná strúhanka
cca 50 g ovčieho syra
Tekvicu umyjeme, osušíme, zbavíme šupky, pozdĺžne prerežeme na polovice a vydlabeme dužinu. Potom ju nahrubo nastrúhame, jemne osolíme, necháme chvíľu odstáť a prebytočnú vodu odlejeme. Pridáme nahrubo nastrúhaný zemiak, nadrobno pokrájané šalotky, prelisované strúčiky cesnaku, vajíčka, sódu bikarbónu a vymiešame plackové cesto. Podľa chuti osolíme, okoreníme, dochutíme bylinkami a nakoniec masu podľa potreby zahustíme ovsenými vločkami alebo kukuričnou strúhankou (cesto nesmie byť príliš hutné) . Necháme chvíľu odstáť, opäť premiešame a na panvici potretej olejom upečieme malé placky.
Každú hotovú placku posypeme najemno strúhaným ovčím syrom a podávame s acidofilným mliekom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Každú hotovú placku posypeme najemno strúhaným ovčím syrom a podávame s acidofilným mliekom.
Prajem dobrú chuť!
Placky môžeme podávať aj s cesnakovým dressingom: 200 g kyslej smotany zmiešame so šťavou asi z polovice citróna a 2 PL bieleho jogurtu, primiešame 4 - 5 strúčikov prelisovaného cesnaku a podľa chuti dochutíme soľou, mletým bielym korením a trochou trstinového cukru.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára