Tvarohové tortičky
200 ml acidofilného mlieka
50 ml oleja
1 vajce
70 g trstinového cukru (podľa chuti)
1 vanilínový cukor
160 g hladkej špaldovej múky
1 čokoládový pudingový prášok
1/2 ČL sódy bikarbóny
Tvarohová plnka:
250 g jemného mäkkého tvarohu
250 g mascarpone
1 - 2 vanilínové cukry (podľa chuti)
1 - 2 PL trstinového práškového cukru (podľa chuti)
hrozno alebo iné ovocie
strúhaná čokoláda
50 ml oleja
1 vajce
70 g trstinového cukru (podľa chuti)
1 vanilínový cukor
160 g hladkej špaldovej múky
1 čokoládový pudingový prášok
1/2 ČL sódy bikarbóny
Tvarohová plnka:
250 g jemného mäkkého tvarohu
250 g mascarpone
1 - 2 vanilínové cukry (podľa chuti)
1 - 2 PL trstinového práškového cukru (podľa chuti)
hrozno alebo iné ovocie
strúhaná čokoláda
Acidofilné mlieko dohladka vymiešame s olejom, vajíčkom, trstinovým a vanilínovým cukrom.
Múku, pudingový prášok a sódu bikarbónu preosejeme a premiešame. Potom ju postupným pridávaním dôkladne vmiešame do mliekovej zmesi, aby nám neostali hrudky. Silikónové formičky (8 kusov s priemerom 12 cm) naplníme cestom tak, aby neboli úplne plné. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 10 - 12 minút. Vo formičkách upečené tortičky necháme mierne prechladnúť, potom ich opatrne vyklopíme z formičiek a na mriežke necháme úplne vychladnúť.
Zatiaľ si pripravíme tvarohovú plnku: Tvaroh, mascarpone, práškový a vanilínový cukor dôkladne vymiešame.
Pred podávaním tortičky naplníme tvarohovou plnkou, posypeme strúhanou čokoládou, ozdobíme hroznom, prípadne iným ovocím a pokvapkáme vaječným likérom (ale nemusí byť).
Prajem dobrú chuť!
Sú chutné a vhodné na príjemné víkendové posedenie s priateľmi pri dobrej šálke kávy:)
0 komentárov:
Zverejnenie komentára