Zeleninové bochníčky s chrenovým dressingom
150 g karfiolu
150 g brokolice
olivový olej
1 menšia cibuľa
pór dlhý cca 10 cm
3 mrkvy
1 malý kaleráb
1 malý zeler
2 vajcia
70 g najemno strúhaného syra
himalájska bylinková soľ
mleté čierne korenie
mletá rasca, granulovaný cesnak
petržlenová vňať, majorán
na zahustenie jemné ovsené vločky
Chrenový dressing:
200 g kyslej smotany
2 PL bieleho jogurtu
2 - 3 PL citrónovej šťavy
2 - 3 ČL čerstvo nastrúhaného chrenu
soľ, mleté biele korenie
petržlenová vňať
trocha trstinového cukru
150 g brokolice
olivový olej
1 menšia cibuľa
pór dlhý cca 10 cm
3 mrkvy
1 malý kaleráb
1 malý zeler
2 vajcia
70 g najemno strúhaného syra
himalájska bylinková soľ
mleté čierne korenie
mletá rasca, granulovaný cesnak
petržlenová vňať, majorán
na zahustenie jemné ovsené vločky
Chrenový dressing:
200 g kyslej smotany
2 PL bieleho jogurtu
2 - 3 PL citrónovej šťavy
2 - 3 ČL čerstvo nastrúhaného chrenu
soľ, mleté biele korenie
petržlenová vňať
trocha trstinového cukru
Ružičky karfiolu a brokolice povaríme v osolenej vode, scedíme, necháme odkvapkať a vychladnúť.
Na malom množstve olivového oleja speníme nadrobno pokrájanú cibuľu a pór. Pridáme nahrubo postrúhanú mrkvu, kaleráb, zeler, osolíme dôkladne premiešame a za občasného miešania dusíme takmer domäkka. Odstavíme a necháme vychladnúť.
Do zeleninovej masy pridáme ružičky karfiolu a brokolice, ktoré sme popučili vidličkou. Potom pridáme nastrúhaný syr, vajíčka podľa chuti osolíme, okoreníme a dochutíme rascou, granulovaným cesnakom, petržlenovou vňaťou a majoránom. Nakoniec podľa potreby zahustíme jemnými ovsenými vločkami, aby sa masa dala formovať. Prikryjeme a v chladničke necháme stáť do druhého dňa.
Na druhý deň z masy vytvarujeme okrúhle bochníčky, ktoré ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, ktorý jemne potrieme olejom. V malej miske zmiešame trocha mletej červenej papriky s olivovým olejom a potrieme povrch bochníčkov. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 15 - 20 minút, potom ich otočíme, opäť potrieme olejom a dopečieme cca 10 minút.
Zatiaľ, čo sa bochníčky pečú v rúre si pripravíme chrenový dressing: Kyslú smotanu a jogurt zmiešame, pridáme citrónovú šťavu, nastrúhaný chren a premiešame. Nakoniec dochutíme soľou, korením, petržlenovou vňaťou a cukrom.
Na tanieri bochníčky polejeme chrenovým dressingom a podávame s varenými zemiakmi a zeleninovým šalátom.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára