Celestínske cesnakové rezance
250 ml mlieka
1 vajce
5 - 6 PL hladkej špaldovej múky
dve štipky sódy bikarbóny
morská soľ (podľa chuti)
mleté biele korenie (podľa chuti)
cca 1 ČL granulovaného sušeného cesnaku (podľa chuti)
1 vajce
5 - 6 PL hladkej špaldovej múky
dve štipky sódy bikarbóny
morská soľ (podľa chuti)
mleté biele korenie (podľa chuti)
cca 1 ČL granulovaného sušeného cesnaku (podľa chuti)
Vajíčko vyšľaháme s mliekom a podľa potreby prisypeme toľko múky, aby vzniklo hustejšie palacinkové cestíčko. Pridáme sódu bikarbónu, podľa chuti ochutíme soľou, korením a granulovaným cesnakom. Premiešame a necháme stáť 10 minút.
V teflónovej panvici na kvapke oleja upečieme tenké palacinky (mne vyšlo 7 ks s priemerom 24 cm). Necháme vychladnúť, nakrájame na cca 3 cm široké pásy a potom po dĺžke nakrájame na 0,5 - 0,6 mm hrubé rezance (prípadne palacinky zrolujeme a nakrájame na prúžky hrubé asi pol centimetra).
Tieto cesnakom voňajúce rezance výborne doplnia číre zeleninové a mäsové vývary. Prekvapte svojich najbližších s touto chutnou a netradičnou závarkou do polievky;)
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: V teflónovej panvici na kvapke oleja upečieme tenké palacinky (mne vyšlo 7 ks s priemerom 24 cm). Necháme vychladnúť, nakrájame na cca 3 cm široké pásy a potom po dĺžke nakrájame na 0,5 - 0,6 mm hrubé rezance (prípadne palacinky zrolujeme a nakrájame na prúžky hrubé asi pol centimetra).
Tieto cesnakom voňajúce rezance výborne doplnia číre zeleninové a mäsové vývary. Prekvapte svojich najbližších s touto chutnou a netradičnou závarkou do polievky;)
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára