Jablkovo-mrkvový šalát s pažítkou
3 väčšie jablká
3 stredne veľké mrkvy
asi 10 - 12 centimetrový kúsok póru
1 PL agáve sirupu
1 PL olivového oleja
šťava z polovice citróna
štipka soli a mletého bieleho korenia
pažítka
3 stredne veľké mrkvy
asi 10 - 12 centimetrový kúsok póru
1 PL agáve sirupu
1 PL olivového oleja
šťava z polovice citróna
štipka soli a mletého bieleho korenia
pažítka
Jablká bez šupky nastrúhame na hrubšie rezance, rovnako aj očistenú mrkvu a zmiešame s nadrobno pokrájaným pórom. Primiešame agáve sirup, citrónovú šťavu a pokvapkáme olejom. Ak treba, podľa chuti citlivo osolíme a okoreníme mletým bielym korením. Hotový šalát podávame posypaný nasekanou pažítkou alebo zelenou vňaťou jarnej cibuľky.
Podávame samostatne alebo, ako prílohu k pečenému mäsu, prípadne k rybám.
Šalát je veľmi chutný a ľahko stráviteľný. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Podávame samostatne alebo, ako prílohu k pečenému mäsu, prípadne k rybám.
Šalát je veľmi chutný a ľahko stráviteľný. Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára