Losos s hráškovým krémom
700 g lososa s kožou
morská soľ, korenie na ryby
korenie garam masala
sušený tymian
1 väčšia mrkva
1 citrón
olivový olej
Hráškový krém:
kúsok masla
1 menšia cibuľa
kúsok póru cca 5 - 6 cm (iba biela časť)
trochu trstinového cukru
250 g mrazeného hrášku
350 ml kuracieho vývaru
100 ml smotany na šľahanie
morská soľ, korenie na ryby
korenie garam masala
sušený tymian
1 väčšia mrkva
1 citrón
olivový olej
Hráškový krém:
kúsok masla
1 menšia cibuľa
kúsok póru cca 5 - 6 cm (iba biela časť)
trochu trstinového cukru
250 g mrazeného hrášku
350 ml kuracieho vývaru
100 ml smotany na šľahanie
Lososa umyjeme, osušíme a nakrájame na porcie. Osolíme, posypeme korením na ryby, garam masala a sušeným tymianom. Parný košík jemne potrieme olivovým olejom, poukladáme ochutené porcie ryby, pridáme na kolieska nakrájaný citrón, mrkvu, vložíme do parného hrnca, prikryjeme a paríme 10 - 12 minút.
Zatiaľ si pripravíme hráškový krém: V hrnci rozpustíme kúsok masla, na ktorom orestujeme najemno nakrájanú cibuľu a pór (asi 2 - 3 minúty). Pridáme trochu sušeného tymianu, soli a cukru. Cukor necháme skaramelizovať. Potom pridáme hrášok, krátko orestujeme, podlejeme kuracím vývarom a krátko povaríme, aby hrášok nestratil farbu. Prilejeme smotanu, ponorným mixérom rozmixujeme, necháme prejsť varom a podľa chuti osolíme a okoreníme. Hotový hráškový krém nakoniec precedíme cez sitko.
Porcie lososa polejeme hráškovým krémom a podávame s varenými zemiakmi. Prajem dobrú chuť!
S týmto receptom si pripravíte chutné a zdravé jedlo;)
0 komentárov:
Zverejnenie komentára