Dobré recepty na dobre-jedlo.blogspot.com

utorok 20. októbra 2015

Bielkové rezy s vaječným likérom

Bielkové rezy s vaječným likérom - recept
9 bielkov
9 PL trstinového cukru
9 PL polohrubej špaldovej múky
1 prášok do pečiva
2 PL oleja
100 g mletých vlašských orechov
olej na potretie papiera
marhuľový lekvár

Plnka z vaječného likéru:
800 ml mlieka
9 žĺtkov
5 - 6 PL práškového trstinového cukru
200 ml vaječného likéru
2 vanilkové pudingy v prášku
4 a pol PL hladkej špaldovej múky
200 g masla (izbovej teploty)

Smotanová plnka:
250 ml smotany na šľahanie
1 stužovač na šľahačku
400 g kyslej smotany 18%
1 - 2 vanilínové cukry (podľa chuti)
Plech vyložíme papierom na pečenie, ktorý potrieme olejom a posypeme mletými orechmi.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Po lyžiciach pridávame cukor a šľaháme dotuha. Po častiach pridávame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a olej. Bielkové cesto rovnomerne roztrieme na orechy a vo vyhriatej rúre na 180°C pečieme 10 minút. Upečený korpus preložíme na mriežku a necháme vychladnúť.
Pripravíme si plnku z vaječného likéru: Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom podľa chuti, prilejeme vaječný likér, prisypeme pudingové prášky, múku a dôkladne vymiešame dohladka. V hrnci zohrejeme mlieko, pridáme vymiešanú hmotu a za stáleho miešania na miernom ohni uvaríme na hustý krém. Odstavíme a do teplého krému postupne zašľaháme zmäknuté maslo a vymiešame dohladka. Necháme vychladnúť a občas premiešame.
Príprava smotanovej plnky: Smotanu na šľahanie spolu so stužovačom vyšľaháme dotuha. Kyslú smotanu vymiešame s vanilínovým cukrom, do ktorej postupne pridávame vyšľahanú šľahačku a ľahko premiešame.
Vychladnutý korpus otočíme, papier opatrne stiahneme a orechovú časť natrieme lekvárom. Na lekvár natrieme vychladnutú plnku z vaječného likéru, na ktorú natrieme smotanovú plnku. Posypeme strúhanou čokoládou a dáme do chladu stuhnúť na 10 - 12 hodín.
Prajem dobrú chuť!

Koláčik je svieži s lahodnou chuťou a príjemne sa rozplýva na jazyku:) Vhodný na každú príležitosť a na posedenie v kruhu rodiny a priateľov.
Doba prípravy:
Bielkové rezy s vaječným likérom - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore