Bielkové rezy s vaječným likérom
9 bielkov
9 PL trstinového cukru
9 PL polohrubej špaldovej múky
1 prášok do pečiva
2 PL oleja
100 g mletých vlašských orechov
olej na potretie papiera
marhuľový lekvár
9 PL trstinového cukru
9 PL polohrubej špaldovej múky
1 prášok do pečiva
2 PL oleja
100 g mletých vlašských orechov
olej na potretie papiera
marhuľový lekvár
Plnka z vaječného likéru: 800 ml mlieka 9 žĺtkov 5 - 6 PL práškového trstinového cukru 200 ml vaječného likéru 2 vanilkové pudingy v prášku 4 a pol PL hladkej špaldovej múky 200 g masla (izbovej teploty) | Smotanová plnka: 250 ml smotany na šľahanie 1 stužovač na šľahačku 400 g kyslej smotany 18% 1 - 2 vanilínové cukry (podľa chuti) |
Plech vyložíme papierom na pečenie, ktorý potrieme olejom a posypeme mletými orechmi.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Po lyžiciach pridávame cukor a šľaháme dotuha. Po častiach pridávame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a olej. Bielkové cesto rovnomerne roztrieme na orechy a vo vyhriatej rúre na 180°C pečieme 10 minút. Upečený korpus preložíme na mriežku a necháme vychladnúť.
Pripravíme si plnku z vaječného likéru: Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom podľa chuti, prilejeme vaječný likér, prisypeme pudingové prášky, múku a dôkladne vymiešame dohladka. V hrnci zohrejeme mlieko, pridáme vymiešanú hmotu a za stáleho miešania na miernom ohni uvaríme na hustý krém. Odstavíme a do teplého krému postupne zašľaháme zmäknuté maslo a vymiešame dohladka. Necháme vychladnúť a občas premiešame.
Príprava smotanovej plnky: Smotanu na šľahanie spolu so stužovačom vyšľaháme dotuha. Kyslú smotanu vymiešame s vanilínovým cukrom, do ktorej postupne pridávame vyšľahanú šľahačku a ľahko premiešame.
Vychladnutý korpus otočíme, papier opatrne stiahneme a orechovú časť natrieme lekvárom. Na lekvár natrieme vychladnutú plnku z vaječného likéru, na ktorú natrieme smotanovú plnku. Posypeme strúhanou čokoládou a dáme do chladu stuhnúť na 10 - 12 hodín.
Prajem dobrú chuť!
Koláčik je svieži s lahodnou chuťou a príjemne sa rozplýva na jazyku:) Vhodný na každú príležitosť a na posedenie v kruhu rodiny a priateľov.
Doba prípravy: Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Po lyžiciach pridávame cukor a šľaháme dotuha. Po častiach pridávame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a olej. Bielkové cesto rovnomerne roztrieme na orechy a vo vyhriatej rúre na 180°C pečieme 10 minút. Upečený korpus preložíme na mriežku a necháme vychladnúť.
Pripravíme si plnku z vaječného likéru: Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom podľa chuti, prilejeme vaječný likér, prisypeme pudingové prášky, múku a dôkladne vymiešame dohladka. V hrnci zohrejeme mlieko, pridáme vymiešanú hmotu a za stáleho miešania na miernom ohni uvaríme na hustý krém. Odstavíme a do teplého krému postupne zašľaháme zmäknuté maslo a vymiešame dohladka. Necháme vychladnúť a občas premiešame.
Príprava smotanovej plnky: Smotanu na šľahanie spolu so stužovačom vyšľaháme dotuha. Kyslú smotanu vymiešame s vanilínovým cukrom, do ktorej postupne pridávame vyšľahanú šľahačku a ľahko premiešame.
Vychladnutý korpus otočíme, papier opatrne stiahneme a orechovú časť natrieme lekvárom. Na lekvár natrieme vychladnutú plnku z vaječného likéru, na ktorú natrieme smotanovú plnku. Posypeme strúhanou čokoládou a dáme do chladu stuhnúť na 10 - 12 hodín.
Prajem dobrú chuť!
Koláčik je svieži s lahodnou chuťou a príjemne sa rozplýva na jazyku:) Vhodný na každú príležitosť a na posedenie v kruhu rodiny a priateľov.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára