Špaldovo-zeleninová polievka
120 g špaldovej pšenice
3 - 4 mrkvy
1 menší kaleráb
1 menší zeler
1 petržlen
1 menšia cibuľa
olivový olej
2 - 3 strúčiky cesnaku
1 - 2 ČL čerstvo strúhaného chrenu
himalájska bylinková soľ
mleté čierne korenie
kurkuma, mletá rasca
cca 1 ČL sladkej mletej červenej papriky
petržlenová vňať
3 - 4 mrkvy
1 menší kaleráb
1 menší zeler
1 petržlen
1 menšia cibuľa
olivový olej
2 - 3 strúčiky cesnaku
1 - 2 ČL čerstvo strúhaného chrenu
himalájska bylinková soľ
mleté čierne korenie
kurkuma, mletá rasca
cca 1 ČL sladkej mletej červenej papriky
petržlenová vňať
Špaldovú pšenicu namočíme deň vopred na 12 hodín. Potom ju scedíme a v čistej studenej vode uvaríme domäkka.
Medzitým si očistíme všetku zeleninu. Na malom množstve olivového oleja speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme nahrubo postrúhanú mrkvu, petržlen, kaleráb, zeler, osolíme a za stáleho miešania chvíľu opekáme. Poprášime mletou červenou paprikou, dôkladne premiešame a zalejeme teplou vodou. Prikryjeme a na miernom ohni varíme domäkka. Potom pridáme uvarenú špaldu spolu s vývarom, dochutíme soľou, korením, rascou, kurkumou, prelisovanými strúčikmi cesnaku, strúhaným chrenom a krátko necháme prejsť varom. Odstavíme a nakoniec dochutíme petržlenovou vňaťou.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Medzitým si očistíme všetku zeleninu. Na malom množstve olivového oleja speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme nahrubo postrúhanú mrkvu, petržlen, kaleráb, zeler, osolíme a za stáleho miešania chvíľu opekáme. Poprášime mletou červenou paprikou, dôkladne premiešame a zalejeme teplou vodou. Prikryjeme a na miernom ohni varíme domäkka. Potom pridáme uvarenú špaldu spolu s vývarom, dochutíme soľou, korením, rascou, kurkumou, prelisovanými strúčikmi cesnaku, strúhaným chrenom a krátko necháme prejsť varom. Odstavíme a nakoniec dochutíme petržlenovou vňaťou.
Prajem dobrú chuť!
Poznámka: Do polievky môžeme pridať aj hrášok.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára