Netradičný šalát s cícerom
130 g cíceru
2 paradajky
1 zelená hrubostenná paprika
2 - 3 kyslé uhorky
1 šalotka
cca 50 g ovčieho syra
čili korenie, olivový olej
Zálievka:
3 PL olivového oleja
2 PL citrónovej šťavy
1 ČL dijonskej horčice
1 PL agáve sirupu alebo medu
soľ a mleté čierne korenie
2 paradajky
1 zelená hrubostenná paprika
2 - 3 kyslé uhorky
1 šalotka
cca 50 g ovčieho syra
čili korenie, olivový olej
Zálievka:
3 PL olivového oleja
2 PL citrónovej šťavy
1 ČL dijonskej horčice
1 PL agáve sirupu alebo medu
soľ a mleté čierne korenie
Cícer zalejeme vriacou vodou a krátko povaríme najviac 3 minúty. Prikryjeme a na chladnom mieste necháme stáť do druhého dňa. Potom ho scedíme, prepláchneme studenou vodou, vsypeme späť do hrnca, zalejeme vodou a varíme domäkka. Uvarený cícer scedíme a na sitku necháme vychladnúť.
Ovčí syr nakrájame na malé kocky, pokvapkáme olivovým olejom, ochutíme trochou čili korenia, zľahka premiešame a necháme stáť cca jednu hodinku.
Všetky ingrediencie na zálievku dôkladne vyšľaháme v šalátovej mise a prisypeme zeleninu, ktorú sme nakrájali na menšie kúsky. Pridáme cícer, ovčí syr a jemne premiešame. Prikryjeme a necháme chvíľu odstáť, aby sa chute spojili.
Pred podávaním posypeme petržlenovou vňaťou a ozdobíme pažítkou.
Takto si môžeme pripraviť chutnú a zdravú večeru. Prajem dobrú chuť!
Poznámka: Ovčí syr môžeme nahradiť balkánskym alebo feta syrom.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára