Obilno-ovocný šalát
250 ml špaldovej pšenice
3 - 4 hrušky
1 limeta
2 - 3 hrste hrozienok (podľa chuti)
1 - 2 PL agáva sirupu alebo medu (podľa chuti)
3 - 4 hrušky
1 limeta
2 - 3 hrste hrozienok (podľa chuti)
1 - 2 PL agáva sirupu alebo medu (podľa chuti)
Deň vopred si namočíme špaldu do studenej vody, prikryjeme a necháme stáť 12 hodín. Ráno ju scedíme, vložíme do hrnca, zalejeme čistou studenou vodou a prikryté na miernom ohni varíme podľa chuti dochrumkava 30 minút alebo domäkka 60 minút. Po uvarení ju opäť scedíme a na sitku necháme odkvapkať a mierne vychladnúť.
Sušené hrozienka na 10 - 15 minút namočíme do rumu alebo vody.
Hrušky umyjeme, osušíme, zbavíme jadrovníkov, nakrájame na kocky a polejeme limetovou šťavou, aby nezhnedli.
Do vlažnej špaldy, pridáme agáve sirup, hrozienka, hrušky a zľahka premiešame.
Hotový šalát necháme pri izbovej teplote chvíľu odstáť, aby sa suroviny spojili a podávame.
Prajem dobrú chuť!
Hotové jedlo je chutné, zdravé a ľahko stráviteľné.
Doba prípravy: Sušené hrozienka na 10 - 15 minút namočíme do rumu alebo vody.
Hrušky umyjeme, osušíme, zbavíme jadrovníkov, nakrájame na kocky a polejeme limetovou šťavou, aby nezhnedli.
Do vlažnej špaldy, pridáme agáve sirup, hrozienka, hrušky a zľahka premiešame.
Hotový šalát necháme pri izbovej teplote chvíľu odstáť, aby sa suroviny spojili a podávame.
Prajem dobrú chuť!
Hotové jedlo je chutné, zdravé a ľahko stráviteľné.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára