Krémová feniklová polievka
1 väčší fenikel
3 väčšie zemiaky
cca 10 cm póru
olivový olej
1 kocka zeleninového bujónu (bez glutamanu)
250 ml smotany na šľahanie 33%
morská bylinková soľ
mleté biele korenie
mletá rasca a kurkuma
3 väčšie zemiaky
cca 10 cm póru
olivový olej
1 kocka zeleninového bujónu (bez glutamanu)
250 ml smotany na šľahanie 33%
morská bylinková soľ
mleté biele korenie
mletá rasca a kurkuma
Očistený fenikel, pór a zemiaky nakrájame na kocky.
Na malom množstve olivového oleja spolu speníme pór, fenikel a zemiaky. Jemne ochutíme morskou bylinkovou soľou a za stáleho miešania chvíľu opekáme. Zalejeme teplou vodou (1 až 1,5 l), hodíme zeleninový bujón, ochutíme rascou, korením, kurkumou a prikryté na miernom ohni varíme, kým zelenina nezmäkne. Hrniec z platničky dáme nabok a ponorným mixérom rozmixujeme na hladkú hmotu. Vrátime späť na platničku, prilejeme smotanu a za stáleho miešania krátko povaríme. Ak treba polievku dochutíme soľou a korením.
Na tanieri polievku ochutíme kvapkami citrónovej šťavy, ozdobíme čerstvou feniklovou vňaťou a kockami nasucho opečeného tmavého chleba.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Na malom množstve olivového oleja spolu speníme pór, fenikel a zemiaky. Jemne ochutíme morskou bylinkovou soľou a za stáleho miešania chvíľu opekáme. Zalejeme teplou vodou (1 až 1,5 l), hodíme zeleninový bujón, ochutíme rascou, korením, kurkumou a prikryté na miernom ohni varíme, kým zelenina nezmäkne. Hrniec z platničky dáme nabok a ponorným mixérom rozmixujeme na hladkú hmotu. Vrátime späť na platničku, prilejeme smotanu a za stáleho miešania krátko povaríme. Ak treba polievku dochutíme soľou a korením.
Na tanieri polievku ochutíme kvapkami citrónovej šťavy, ozdobíme čerstvou feniklovou vňaťou a kockami nasucho opečeného tmavého chleba.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára