Šťavnatý losos so zeleninou
400 g lososa s kožou
1 - 2 väčšie mrkvy
200 - 300 g brokolice
limetová šťava
morská soľ, mleté čierne korenie
provensálske korenie
korenie na ryby (bez glutamanu)
grilovacie korenie (nemusí byť)
2 - 3 strúčiky cesnaku
sezamové semienka
Chrenový dip:
200 g biely grécky jogurt alebo kyslá smotana
2 - 3 PL čerstvý najemno nastrúhaný chren
soľ, mleté biele korenie (podľa chuti)
tzatziki korenie (podľa chuti)
1 - 2 väčšie mrkvy
200 - 300 g brokolice
limetová šťava
morská soľ, mleté čierne korenie
provensálske korenie
korenie na ryby (bez glutamanu)
grilovacie korenie (nemusí byť)
2 - 3 strúčiky cesnaku
sezamové semienka
Chrenový dip:
200 g biely grécky jogurt alebo kyslá smotana
2 - 3 PL čerstvý najemno nastrúhaný chren
soľ, mleté biele korenie (podľa chuti)
tzatziki korenie (podľa chuti)
Filety lososa umyjeme, osušíme, nakrájame na porcie, pokvapkáme limetovou šťavou a necháme chvíľu odstáť.
Očistenú mrkvu nakrájame na kolieska a brokolicu rozoberieme na menšie ružičky.
Porcie ryby zľahka osolíme, posypeme koreninami a poukladáme do parného hrnca. Obložíme zeleninou, prikryjeme a paríme 15 - 20 minút.
Zatiaľ si pripravíme chrenový dip: Do jogurtu alebo kyslej smotany vmiešame nastrúhaný chren a podľa chuti osolíme, okoreníme, dochutíme tzatziki korením a môžeme pridať aj trochu octu. Dip podávame vychladený.
Lososa podávame s varenými zemiakmi, so zeleninou a chrenovým dipom.
Prajem dobrú chuť!
Jednoduché, rýchle, chutné a zdravé jedlo.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára