Losos s feniklom a šampiňónmi
500 g lososa
morská bylinková soľ
korenie na ryby
korenie garam masala
citrónová šťava
fenikel, maslo
suché biele víno
olivový olej
1 cibuľa
250 g hnedých šampiňónov
tymian, mleté čierne korenie
250 ml sladkej smotany
plátkový syr
morská bylinková soľ
korenie na ryby
korenie garam masala
citrónová šťava
fenikel, maslo
suché biele víno
olivový olej
1 cibuľa
250 g hnedých šampiňónov
tymian, mleté čierne korenie
250 ml sladkej smotany
plátkový syr
Lososa umyjeme, osušíme, nakrájame na porcie, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme chvíľu odstáť.
Z fenikla odrežeme spodnú drevnatú časť a tiež vrchnú časť s vňaťou. Nakrájame ho na tenké plátky, pokvapkáme citrónovou šťavou a v parnom hrnci sparíme do polomäkka.
Porcie lososa osolíme, poukladáme ich do vymastenej zapekacej misy, posypeme korením na ryby, korením garam masala a podlejeme vínom. Na každú porciu položíme plátok fenikla a kúsok masla. Prikryjeme a vo vyhriatej rúre na 170°C pečieme cca 15 minút. Potom vyberieme z rúry, ak treba podlejeme trochou vína a na každú porciu ryby položíme plátok syra. Vložíme späť do rúry a krátko zapečieme, kým sa syr neroztopí.
Príprava šampiňónovej omáčky: Na olivovom oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané šampiňóny, osolíme, okoreníme, ochutíme tymianom a dusíme domäkka, kým sa všetká tekutina neodparí. Potom prilejeme smotanu a za stáleho miešania zredukujeme. Keď smotana začne hustnúť, odstavíme.
Podávame s varenými zemiakmi a ozdobíme feniklovou vňaťou.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Z fenikla odrežeme spodnú drevnatú časť a tiež vrchnú časť s vňaťou. Nakrájame ho na tenké plátky, pokvapkáme citrónovou šťavou a v parnom hrnci sparíme do polomäkka.
Porcie lososa osolíme, poukladáme ich do vymastenej zapekacej misy, posypeme korením na ryby, korením garam masala a podlejeme vínom. Na každú porciu položíme plátok fenikla a kúsok masla. Prikryjeme a vo vyhriatej rúre na 170°C pečieme cca 15 minút. Potom vyberieme z rúry, ak treba podlejeme trochou vína a na každú porciu ryby položíme plátok syra. Vložíme späť do rúry a krátko zapečieme, kým sa syr neroztopí.
Príprava šampiňónovej omáčky: Na olivovom oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané šampiňóny, osolíme, okoreníme, ochutíme tymianom a dusíme domäkka, kým sa všetká tekutina neodparí. Potom prilejeme smotanu a za stáleho miešania zredukujeme. Keď smotana začne hustnúť, odstavíme.
Podávame s varenými zemiakmi a ozdobíme feniklovou vňaťou.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára