Grécka nátierka s olivami
280 g čerstvého ovčieho syra
4 PL olivového oleja
trochu masla (Rama, Veto)
cca 7 cm dlhý pór (nemusí byť, ale dodá nátierke lepšiu chuť)
oregano
morská soľ
mleté čierne korenie
cca 12 ks olív
červená paprika na ozdobu
4 PL olivového oleja
trochu masla (Rama, Veto)
cca 7 cm dlhý pór (nemusí byť, ale dodá nátierke lepšiu chuť)
oregano
morská soľ
mleté čierne korenie
cca 12 ks olív
červená paprika na ozdobu
Syr najemno nastrúhame, pridáme olej, Ramu a dôkladne vymiešame. Primiešame nadrobno nakrájaný pór a olivy. Ochutíme oreganom, soľou a korením. Hotovú nátierku necháme v chlade chvíľu odstáť, aby sa suroviny spojili.
Nátierku natrieme na tmavý chlieb alebo pečivo, posypeme čerstvou feniklovou vňaťou a ozdobíme červenou paprikou.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Nátierku natrieme na tmavý chlieb alebo pečivo, posypeme čerstvou feniklovou vňaťou a ozdobíme červenou paprikou.
Prajem dobrú chuť!
Poznámka: Pôvodný recept na túto chutnú nátierku som mierne upravila, čo som neobanovala, lebo chutila všetkým. Aj malé zmeny dokážu spraviť veľa. Tak, ako som ju rýchlo urobila, tak rýchlo sa aj zjedla.
Namiesto ovčieho syra môžeme použiť balkánsky syr, z ktorého zlejeme vodu, opláchneme ho a zalejeme mliekom. Necháme niekoľko hodín odstáť (najlepšie cez noc) a to preto, aby sa soľ vyluhovala do mlieka a so syrom sa potom lepšie pracuje. Syr vyberieme z mlieka nakrájame na malé kocky alebo rozpučíme vidličkou a ďalej pokračujeme, ako je uvedené hore v recepte.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára