Zeleninový bulgur so šampiňónmi
1 malá mrkva
1 malý petržlen
1 malý kaleráb a zeler
1 červená a zelená paprika
2 menšie cibule
250 g bulguru
200 g šampiňónov
olivový olej
himalájska bylinková soľ
mletá rasca, mleté čierne korenie
1 malý petržlen
1 malý kaleráb a zeler
1 červená a zelená paprika
2 menšie cibule
250 g bulguru
200 g šampiňónov
olivový olej
himalájska bylinková soľ
mletá rasca, mleté čierne korenie
Zeleninu očistíme a nakrájame na menšie kocky. Šampiňóny pokrájame na plátky.
Na malo množstve olivového oleja speníme jednu nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme všetku zeleninu (okrem papriky) osolíme a restujeme do polomäkka. Potom pridáme papriky, vodou premytý bulgur a za stáleho miešania ho nasucho prehrejeme. Zalejeme teplým zeleninovým vývarom (cca 1 cm nad povrch), podľa chuti dochutíme soľou, korením, prípadne bylinkami a na miernom ohni dusíme domäkka (bulgur varíme podobne ako ryžu).
V panvici opäť na malom množstve oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme šampiňóny, osolíme, okoreníme, posypeme rascou a za občasného miešania opekáme domäkka, kým sa neodparí všetká tekutina.
Uvarený bulgur odstavíme a necháme asi 5 minút odpočívať. Nakoniec zľahka primiešame šampiňóny a podávame so zeleninovým šalátom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Na malo množstve olivového oleja speníme jednu nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme všetku zeleninu (okrem papriky) osolíme a restujeme do polomäkka. Potom pridáme papriky, vodou premytý bulgur a za stáleho miešania ho nasucho prehrejeme. Zalejeme teplým zeleninovým vývarom (cca 1 cm nad povrch), podľa chuti dochutíme soľou, korením, prípadne bylinkami a na miernom ohni dusíme domäkka (bulgur varíme podobne ako ryžu).
V panvici opäť na malom množstve oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme šampiňóny, osolíme, okoreníme, posypeme rascou a za občasného miešania opekáme domäkka, kým sa neodparí všetká tekutina.
Uvarený bulgur odstavíme a necháme asi 5 minút odpočívať. Nakoniec zľahka primiešame šampiňóny a podávame so zeleninovým šalátom.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára