Anízové kolieska
250 g špaldovej celozrnnej múky jemne mletej
1/2 ČL sódy bikarbóny
štipka soli
100 g práškového cukru
1 ČL mletého anízu
150 g masla (izbovej teploty)
1 vajce (izbovej teploty)
1 PL rumu
na posypanie nasekané vlašské orechy
1/2 ČL sódy bikarbóny
štipka soli
100 g práškového cukru
1 ČL mletého anízu
150 g masla (izbovej teploty)
1 vajce (izbovej teploty)
1 PL rumu
na posypanie nasekané vlašské orechy
Všetky suché ingrediencie preosejeme a premiešame. Pridáme na kúsky nakrájané maslo, žĺtok a rum. Spracujeme na hladké nelepivé cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a necháme hodinu odležať v chladničke. Potom cesto vyvaľkáme a pomocou okrúhlej formičky vykrajujeme kolieska (môžeme jeden plný a jeden v strede s otvorom). Poukladáme ich ďalej od seba na plech vyložený papierom na pečenie. Každé koliesko potrieme bielkom a posypeme nasekanými orechmi. Vo vyhriatej rúre na 180°C pečieme 5 - 8 minút. Necháme vychladnúť.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Kolieska sú jemné, voňavé, príjemne sa rozplývajú na jazyku a s dobrou kávičkou je to hotová mňamka:) Sú vhodné na každú príležitosť.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Kolieska sú jemné, voňavé, príjemne sa rozplývajú na jazyku a s dobrou kávičkou je to hotová mňamka:) Sú vhodné na každú príležitosť.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára