Chrenovo-bryndzová nátierka
250 g pravej ovčej bryndze
2 - 3 PL Ramy (podľa potreby)
1 - 2 PL kyslej smotany (podľa potreby)
2 - 3 PL čerstvo nastrúhaného chrenu (podľa chuti)
kúsok póru cca 5 cm
soľ, mleté čierne korenie
pažítka
2 - 3 PL Ramy (podľa potreby)
1 - 2 PL kyslej smotany (podľa potreby)
2 - 3 PL čerstvo nastrúhaného chrenu (podľa chuti)
kúsok póru cca 5 cm
soľ, mleté čierne korenie
pažítka
Bryndzu dáme do misky, podľa potreby pridáme Ramu a dôkladne vymiešame na hustejšiu masu. Pridáme nadrobno nakrájaný pór, nastrúhaný chren a premiešame. Podľa potreby pridáme kyslú smotanu a všetko spolu vymiešame na hladkú nátierku. Ochutíme soľou a korením. Hotovú nátierku dáme na chvíľu do chladničky, aby sa suroviny chuťovo spojili.
Podávame na tmavom chlebe alebo pečive, posypeme nasekanou pažítkou, obložíme jarnou zeleninou a máme chutné a zdravé raňajky, prípadne olovrant:)
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Podávame na tmavom chlebe alebo pečive, posypeme nasekanou pažítkou, obložíme jarnou zeleninou a máme chutné a zdravé raňajky, prípadne olovrant:)
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára