Losos s restovanou cviklou a zelerovými hranolkami
500 g lososa s kožou
morská soľ
mleté korenie štyroch farieb
korenie na ryby
grilovacie korenie
2 menšie cibule
3 strúčiky cesnaku
šťava z jedného citróna
maslo
morská soľ
mleté korenie štyroch farieb
korenie na ryby
grilovacie korenie
2 menšie cibule
3 strúčiky cesnaku
šťava z jedného citróna
maslo
Restovaná cvikla: 500 - 600 g cvikly 3 strúčiky cesnaku čerstvé bylinky: rozmarín, tymian, petržlenová vňať (môžu byť aj sušené) olivový olej 1 menšia cibuľa 1 ČL trstinového cukru (podľa chuti) 2 - 3 PL červeného vínneho octu (podľa chuti) morská bylinková soľ a mleté čierne korenie | Bylinkový dressing: 250 g kyslej smotany 16% 1 - 2 PL agáve sirupu (podľa chuti) 1 - 2 ČL citrónovej šťavy (podľa chuti) morská bylinková soľ mleté biele korenie čerstvá pažítka a mäta |
Restovaná cvikla:
Cviklu umyjeme a varíme v šupke spolu s cesnakom a čerstvými bylinkami v osolenej vode domäkka. Ešte teplú ju ošúpeme a nakrájame na kocky.
Na malom množstve olivového oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme cukor, ktorý za stáleho miešania skaramelizujeme. Pridáme nakrájanú cviklu, osolíme, okoreníme, podlejeme červeným vínnym octom a krátko restujeme. Keď sa cukor rozpustí a tekutina odparí odstavíme.
Príprava lososa:
Z lososa odstránime šupiny, umyjeme, osušíme, rozkrájame na porcie, polejeme citrónovou šťavou a necháme chvíľu odpočívať.
Dno pekáča potrieme maslom, poukladáme porcie lososa kožou nadol a okolo ryby rozložíme nakrájané cibule s cesnakom. Osolíme, okoreníme, na každú porciu ryby položíme tenký plátok masla a podlejeme trochou citrónovej šťavy. Prikryjeme a vo vyhriatej rúre na 175°C pečieme domäkka cca 15 - 20 minút.
Bylinkový dressing:
Do kyslej smotany podľa chuti vmiešame agáve sirup, citrónovú šťavu, osolíme, okoreníme a nakoniec pridáme nadrobno posekané čerstvé bylinky - pažítku a mätu. Všetko spolu premiešame.
V tomto odkaze nájdete recept na zelerové hranolky.
Na jednu polovicu taniera naservírujeme zelerové hranolky a na druhú polovicu restovanú cviklu. Na to položíme porciu lososa, ktorú prelejeme bylinkovým dressingom a ozdobíme rukolou.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Cviklu umyjeme a varíme v šupke spolu s cesnakom a čerstvými bylinkami v osolenej vode domäkka. Ešte teplú ju ošúpeme a nakrájame na kocky.
Na malom množstve olivového oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme cukor, ktorý za stáleho miešania skaramelizujeme. Pridáme nakrájanú cviklu, osolíme, okoreníme, podlejeme červeným vínnym octom a krátko restujeme. Keď sa cukor rozpustí a tekutina odparí odstavíme.
Príprava lososa:
Z lososa odstránime šupiny, umyjeme, osušíme, rozkrájame na porcie, polejeme citrónovou šťavou a necháme chvíľu odpočívať.
Dno pekáča potrieme maslom, poukladáme porcie lososa kožou nadol a okolo ryby rozložíme nakrájané cibule s cesnakom. Osolíme, okoreníme, na každú porciu ryby položíme tenký plátok masla a podlejeme trochou citrónovej šťavy. Prikryjeme a vo vyhriatej rúre na 175°C pečieme domäkka cca 15 - 20 minút.
Bylinkový dressing:
Do kyslej smotany podľa chuti vmiešame agáve sirup, citrónovú šťavu, osolíme, okoreníme a nakoniec pridáme nadrobno posekané čerstvé bylinky - pažítku a mätu. Všetko spolu premiešame.
V tomto odkaze nájdete recept na zelerové hranolky.
Na jednu polovicu taniera naservírujeme zelerové hranolky a na druhú polovicu restovanú cviklu. Na to položíme porciu lososa, ktorú prelejeme bylinkovým dressingom a ozdobíme rukolou.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára