Pečený tuniak s pomarančom
4 steaky z tuniaka
1 citrón
1 pomaranč
morská soľ
korenie na ryby
grilovacie korenie
maslo, olivový olej
pomarančová šťava
1 citrón
1 pomaranč
morská soľ
korenie na ryby
grilovacie korenie
maslo, olivový olej
pomarančová šťava
Steaky z tuniaka umyjeme, osušíme, vložíme do misky, polejeme citrónovou šťavou a necháme asi 20 - 25 minút odležať na chladnom mieste.
Pomaranč dôkladne umyjeme, osušíme a nakrájame na kolieska.
Dno pekáča potrieme maslom, poukladáme steaky tuniaka, ktoré z každej strany osolíme a okoreníme. Na každú porciu ryby položíme tenký plátok masla, okolo ryby rozložíme kolieska pomaranča a pokvapkáme pomarančovou šťavou a olivovým olejom. Podlejeme trochou vody, prikryjeme a vo vyhriatej rúre na 175°C pečieme cca 10 minút podľa potreby. Potom vyberieme a prikryté necháme chvíľu odpočívať.
Na tanieri porciu ryby polejeme výpekom a podávame so zemiakmi a rukolou, prípadne s iným šalátom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Pomaranč dôkladne umyjeme, osušíme a nakrájame na kolieska.
Dno pekáča potrieme maslom, poukladáme steaky tuniaka, ktoré z každej strany osolíme a okoreníme. Na každú porciu ryby položíme tenký plátok masla, okolo ryby rozložíme kolieska pomaranča a pokvapkáme pomarančovou šťavou a olivovým olejom. Podlejeme trochou vody, prikryjeme a vo vyhriatej rúre na 175°C pečieme cca 10 minút podľa potreby. Potom vyberieme a prikryté necháme chvíľu odpočívať.
Na tanieri porciu ryby polejeme výpekom a podávame so zemiakmi a rukolou, prípadne s iným šalátom.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára