Špaldové cestoviny so šampiňónmi
400 g špaldové kolienka
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
olivový olej
500 g šampiňónov
2 mrkvy
200 ml šľahačkovej smotany 33%
morská bylinková soľ
mleté čierne korenie
mletá rasca, kurkuma
čerstvý kôpor
čerstvý ovčí syr
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
olivový olej
500 g šampiňónov
2 mrkvy
200 ml šľahačkovej smotany 33%
morská bylinková soľ
mleté čierne korenie
mletá rasca, kurkuma
čerstvý kôpor
čerstvý ovčí syr
Na malom množstve olivového oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu s plátkami cesnaku. Pridáme pokrájané šampiňóny, nahrubo nastrúhanú mrkvu, premiešame a krátko opečieme. Posypeme rascou, kurkumou, osolíme, okoreníme a za občasného miešania opekáme, kým sa neodparí všetká tekutina. Potom podlejeme smotanou a opäť za občasného miešania necháme smotanu zovrieť, a keď nám začne hustnúť odstavíme. Nakoniec dochutíme nasekaným kôprom.
Špaldové kolienka uvaríme podľa návodu na obale. Scedíme, necháme odkvapkať, pridáme k šampiňónom a zľahka premiešame.
Na tanieri posypeme najemno strúhaným syrom a ozdobíme kôprom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Špaldové kolienka uvaríme podľa návodu na obale. Scedíme, necháme odkvapkať, pridáme k šampiňónom a zľahka premiešame.
Na tanieri posypeme najemno strúhaným syrom a ozdobíme kôprom.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára