Mrkvové hranolky
600 g očistenej mrkvy alebo karotky
2 - 3 PL olivového oleja
morská bylinková soľ
2 - 3 PL olivového oleja
morská bylinková soľ
Mrkvu alebo karotku nakrájame na hranolčeky hrubé asi 1 cm. Dáme do misky, pokvapkáme olejom, osolíme a rukou dôkladne premiešame.
Na plech položíme papier na pečenie, na ktorý rozložíme mrkvové hranolčeky. Vložíme do vyhriatej rúry na 190°C a pečieme asi 25 - 30 minút. Počas pečenia hranolky raz až dvakrát prehrnieme, aby sa rovnomerne opiekli zo všetkých strán.
Podávame teplé so smotanovým alebo jogurtovým dipom, prípadne požijeme ako prílohu namiesto zemiakov.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Na plech položíme papier na pečenie, na ktorý rozložíme mrkvové hranolčeky. Vložíme do vyhriatej rúry na 190°C a pečieme asi 25 - 30 minút. Počas pečenia hranolky raz až dvakrát prehrnieme, aby sa rovnomerne opiekli zo všetkých strán.
Podávame teplé so smotanovým alebo jogurtovým dipom, prípadne požijeme ako prílohu namiesto zemiakov.
Prajem dobrú chuť!
Vyhýbate sa vyprážaným jedlám? Stačí urobiť kompromis a s týmto receptom si pripravíte zdravú chrumkavú zeleninu. Za pár desiatok minút si navaríte hravo a zdravo!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára