Hrášková nátierka
200 g mrazeného hrášku
125 g tvrdého syra
kúsok póru
2 strúčiky cesnaku
2 PL olivového oleja
cca 2 PL bazalky, mäty alebo petržlenovej vňate
morská soľ, mleté čierne korenie
125 g tvrdého syra
kúsok póru
2 strúčiky cesnaku
2 PL olivového oleja
cca 2 PL bazalky, mäty alebo petržlenovej vňate
morská soľ, mleté čierne korenie
Mrazený hrášok nasypeme do osolenej vriacej vody, chvíľu povaríme (kým sa rozmrazí). Mäkký, ale ešte stále jasnozelený hrášok scedíme, opláchneme studenou vodou, necháme dôkladne odkvapkať a vychladnúť.
Potom ho preložíme do vhodnej nádoby, pridáme olej, najemno strúhaný syr, premiešame a tyčovým mixérom rozmixujeme - podľa chuti najemno alebo necháme viac štruktúry. Primiešame nadrobno nakrájaný pór, pretlačené strúčiky cesnaku a podľa chuti osolíme a okoreníme. Nakoniec vmiešame čerstvé posekané bylinky alebo petržlenovú vňať. Hotovú nátierku necháme chvíľu odležať v chladničke, aby sa suroviny chuťovo spojili. Podávame s nakrájanou bagetou a jarnou cibuľkou, prípadne s rukolou.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Potom ho preložíme do vhodnej nádoby, pridáme olej, najemno strúhaný syr, premiešame a tyčovým mixérom rozmixujeme - podľa chuti najemno alebo necháme viac štruktúry. Primiešame nadrobno nakrájaný pór, pretlačené strúčiky cesnaku a podľa chuti osolíme a okoreníme. Nakoniec vmiešame čerstvé posekané bylinky alebo petržlenovú vňať. Hotovú nátierku necháme chvíľu odležať v chladničke, aby sa suroviny chuťovo spojili. Podávame s nakrájanou bagetou a jarnou cibuľkou, prípadne s rukolou.
Prajem dobrú chuť!
Poznámka: Strúhaný syr môžeme nahradiť topeným syrom cca 125 g, ktorý primiešame do rozmixovaného hrášku.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára