Plnené zázvorové pečivo
40 g práškového cukru
1 PL tekutého medu
2 vajcia
80 g špaldovej polohrubej múky
pol lyžičky prášku do pečiva
štvrť lyžičky mletého zázvoru
ghee alebo maslo na vymazanie jamiek na plechu
Plnka:
50 g bielej čokolády
125 g syra Philadelphia
1 ČL postrúhanej pomarančovej kôry
1 ČL pomarančovej šťavy
1 PL tekutého medu
2 vajcia
80 g špaldovej polohrubej múky
pol lyžičky prášku do pečiva
štvrť lyžičky mletého zázvoru
ghee alebo maslo na vymazanie jamiek na plechu
Plnka:
50 g bielej čokolády
125 g syra Philadelphia
1 ČL postrúhanej pomarančovej kôry
1 ČL pomarančovej šťavy
Všetky suché ingrediencie preosejeme a premiešame.
Cukor, med a vajcia vyšľaháme na hustú penu. Postupne pridávame múčnu zmes a metličkou dôkladne vymiešame, aby nám v ceste neostali hrudky.
Plech s jamkami vymažeme maslom. Do každej jamky dáme dve lyžice cesta (mne vyšlo 12 kusov) a pri teplote 170°C pečieme 5 - 7 minút. Po miernom vychladnutí pečivo z plechu vyberieme a na mriežke ho necháme vychladnúť.
Vychladnuté zázvorové pečivo prekrojíme (rezné strany môžeme pokvapkať pomarančovou šťavou alebo rumom) a naplníme pripravenou plnkou.
Príprava plnky: Čokoládu rozpustíme nad parou. Keď je vlažná zmiešame ju so syrom a ochutíme pomarančovou kôrou a šťavou.
Prajem dobrú chuť!
Poznámka: Namiesto pomaranča plnku môžeme ochutiť citrónovou kôrou a šťavou.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára