Figovo-medovníkový dezert
cca 30 ks medovníčkov
250 g ricotty
cca 50 - 70 ml šľahačkovej smotany
200 g fíg
cca 10 g bielej čokolády
cca 10 g mliečnej čokolády
1 ČL mletej škorice
trocha rumu
káva
250 g ricotty
cca 50 - 70 ml šľahačkovej smotany
200 g fíg
cca 10 g bielej čokolády
cca 10 g mliečnej čokolády
1 ČL mletej škorice
trocha rumu
káva
Do vhodnej nádoby polámeme medovníky (pár medovníkov si necháme na ozdobu), pokvapkáme kávou a premiešame.
Figy pokrájame na menšie kúsky, vložíme do mixéra, prilejeme trocha rumu a rozmixujeme na kašu.
Ricottu dôkladne vymiešame so smotanou, pridáme figovú zmes, najemno nastrúhanú bielu a mliečnu čokoládu. Ochutíme škoricou a všetko spolu dôkladne premiešame alebo premixujeme ponorným mixérom.
Na dno pohárov najprv navrstvíme medovníky, potom figovú zmes, opäť dáme medovníky a vrstvenie ukončíme figovou zmesou. Povrch jemne posypeme škoricou a ozdobíme medovníkom. Hotový dezert podávame mierne vychladený.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Figy pokrájame na menšie kúsky, vložíme do mixéra, prilejeme trocha rumu a rozmixujeme na kašu.
Ricottu dôkladne vymiešame so smotanou, pridáme figovú zmes, najemno nastrúhanú bielu a mliečnu čokoládu. Ochutíme škoricou a všetko spolu dôkladne premiešame alebo premixujeme ponorným mixérom.
Na dno pohárov najprv navrstvíme medovníky, potom figovú zmes, opäť dáme medovníky a vrstvenie ukončíme figovou zmesou. Povrch jemne posypeme škoricou a ozdobíme medovníkom. Hotový dezert podávame mierne vychladený.
Prajem dobrú chuť!
Namiesto medovníkov môžeme použiť špaldové piškóty alebo maslové celozrnné keksy.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára