Pstruh s horčicovou strúhankou
800 g filet pstruha dúhovitého s kožou
citrónová šťava
morská soľ
korenie na ryby
maslo
olivový olej
Horčicová strúhanka:
5 PL kukuričnej strúhanky
trochu masla
1 ČL tymianu
4 - 5 ČL petržlenovej vňate
1 - 2 ČL plnotučnej horčice
1 - 2 ČL dijonskej alebo kremžskej horčice
40 - 50 g najemno strúhaného syra
citrónová šťava
morská soľ
korenie na ryby
maslo
olivový olej
Horčicová strúhanka:
5 PL kukuričnej strúhanky
trochu masla
1 ČL tymianu
4 - 5 ČL petržlenovej vňate
1 - 2 ČL plnotučnej horčice
1 - 2 ČL dijonskej alebo kremžskej horčice
40 - 50 g najemno strúhaného syra
Pstruha zbavíme šupín, umyjeme, osušíme, nakrájame na porcie, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme chvíľu odpočívať.
Pekáč potrieme olejom a na dno kožou nadol poukladáme ochutené porcie ryby. Na každú porciu položíme tenký plátok masla, pekáč prikryjeme a vo vyhriatej rúre na 180°C pečieme 10 - 15 minút (podľa hrúbky ryby, treba sledovať, aby z ryby neostala kaša).
Zatiaľ si pripravíme horčicovú strúhanku: Na troche masla opečieme strúhanku a necháme vychladnúť. Potom pridáme tymian, petržlenovú vňať, syr a premiešame. Nakoniec podľa potreby a chuti vmiešame obidve horčice (masa by mala byť mierne tuhšej konzistencie).
Pekáč vyberieme z rúry a opäť na každú porciu ryby navrstvíme horčicovú strúhanku. Vložíme späť do rúry a zapekáme cca 10 minút.
Podávame so zemiakmi a s mrkvovým, prípadne cviklovým šalátom.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára