Ríbezľové muffiny
500 ml špaldovej polohrubej múky
160 ml trstinového cukru
1 vanilkový cukor
1 prášok do pečiva s vínnym kameňom
260 ml mlieka
125 ml oleja
sezónne ovocie - ríbezle, jahody, čučoriedky, maliny.....
160 ml trstinového cukru
1 vanilkový cukor
1 prášok do pečiva s vínnym kameňom
260 ml mlieka
125 ml oleja
sezónne ovocie - ríbezle, jahody, čučoriedky, maliny.....
Ríbezle zbavíme stoniek, opláchneme vodou a na sitku necháme odkvapkať.
Múku a prášok do pečiva preosejeme, pridáme zvyšné suché suroviny a premiešame. Prilejeme tekuté suroviny a kuchynskou metličkou vymiešame hladké cesto.
Plech na muffiny vyložíme papierovými košíkmi. Cesto rovnomerne rozdelíme do košíkov, navrch rozložíme ríbezle a vo vyhriatej rúre na 180°C pečieme 20 - 25 minút, kým cesto nie je celkom upečené a na povrchu zlatisté. Po upečení necháme muffiny asi 5 minút chladnúť vo forme, potom ich vyberieme, položíme na mriežku a necháme úplne vychladnúť. Môžeme posypať práškovým trstinovým cukrom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Múku a prášok do pečiva preosejeme, pridáme zvyšné suché suroviny a premiešame. Prilejeme tekuté suroviny a kuchynskou metličkou vymiešame hladké cesto.
Plech na muffiny vyložíme papierovými košíkmi. Cesto rovnomerne rozdelíme do košíkov, navrch rozložíme ríbezle a vo vyhriatej rúre na 180°C pečieme 20 - 25 minút, kým cesto nie je celkom upečené a na povrchu zlatisté. Po upečení necháme muffiny asi 5 minút chladnúť vo forme, potom ich vyberieme, položíme na mriežku a necháme úplne vychladnúť. Môžeme posypať práškovým trstinovým cukrom.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára