Nákyp z kuskusu
120 g kuskusu
voda podľa potreby
štipka soli
2 PL trstinového cukru (podľa chuti)
3 ČL olivového oleja
cca 120 g jahôd mrazené alebo čerstvé
Tvarohová plnka:
250 g jemného tvarohu (0,5% tuku)
1 vajce
2 PL mlieka
1 vanilkový cukor
3 PL trstinového cukru (podľa chuti)
20 g vanilkového pudingu
voda podľa potreby
štipka soli
2 PL trstinového cukru (podľa chuti)
3 ČL olivového oleja
cca 120 g jahôd mrazené alebo čerstvé
Tvarohová plnka:
250 g jemného tvarohu (0,5% tuku)
1 vajce
2 PL mlieka
1 vanilkový cukor
3 PL trstinového cukru (podľa chuti)
20 g vanilkového pudingu
Mrazené jahody necháme na sitku rozmraziť a odkvapkať.
Do vhodnej nádoby vsypeme kuskus a zalejeme vriacou vodou, ktorá by mala siahať pol centimetra nad kuskus. Prikryjeme a necháme stáť asi 5 minút. Pridáme štipku soli, cukor, olej, premiešame a necháme vychladnúť. Potom pridáme jahody (alebo iné ovocie čučoriedky, maliny, ríbezle) a zľahka premiešame.
Tvarohová plnka: Tvaroh vymiešame s vajíčkom, mliekom, pudingovým práškom, s vanilkovým a trstinovým cukrom na hladkú plnku.
Malý pekáč potrieme olejom alebo maslom. Na dno pekáča rozložíme kuskus s jahodami, na ktorý rozotrieme tvarohovú plnku. Vo vyhriatej rúre na 170°C pečieme 35 - 45 minút, kým plnka nestuhne a nezíska zlatistý nádych. Necháme mierne vychladnúť a podávame poliate jahodovou šťavou.
Prajem dobrú chuť.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára