Nátierka z pohánky
200 ml svetlej pohánky
1 hovädzí bujón bez glutamanu
1 červená cibuľa
2 - 3 strúčiky cesnaku
olivový olej
1 - 2 PL horčice podľa chuti
3 - 4 ks kyslé uhorky
cca 8 cm póru
morská soľ, mleté čierne korenie
sušený majorán
pažítka alebo vňať z lahôdkovej cibuľky na ozdobenie
1 hovädzí bujón bez glutamanu
1 červená cibuľa
2 - 3 strúčiky cesnaku
olivový olej
1 - 2 PL horčice podľa chuti
3 - 4 ks kyslé uhorky
cca 8 cm póru
morská soľ, mleté čierne korenie
sušený majorán
pažítka alebo vňať z lahôdkovej cibuľky na ozdobenie
Pohánku na sitku prepláchneme vodou, dáme do hrnca, pridáme bujón a zalejeme vriacou vodou tak, aby pohánka bola nad povrchom asi centimeter zaliata. Prikryjeme a za občasného miešania varíme domäkka, kým do pohánky nevsiakne všetká tekutina.
Na malom množstve oleja orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme cesnak tiež nakrájaný nadrobno a spolu chvíľu restujeme. Uvarenú pohánku pridáme k cibuľovo-cesnakovej zmesi, v dlaniach rozotrieme majorán, aby pekne prevoňal jedlo, pridáme horčicu, lyžicu oleja, osolíme okoreníme a rozmixujeme na hladkú hmotu. Nakoniec vmiešame nadrobno nakrájané uhorky a pór.
Podávame s domácim kváskovym chlebom, ozdobené pažítkou alebo vňaťou z lahôdkovej cibuľky.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Na malom množstve oleja orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme cesnak tiež nakrájaný nadrobno a spolu chvíľu restujeme. Uvarenú pohánku pridáme k cibuľovo-cesnakovej zmesi, v dlaniach rozotrieme majorán, aby pekne prevoňal jedlo, pridáme horčicu, lyžicu oleja, osolíme okoreníme a rozmixujeme na hladkú hmotu. Nakoniec vmiešame nadrobno nakrájané uhorky a pór.
Podávame s domácim kváskovym chlebom, ozdobené pažítkou alebo vňaťou z lahôdkovej cibuľky.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára