Rumová bábovka s mandľovými lupienkami
80 g ghee
110 g práškového cukru
1 vanilkový cukor
4 vajcia
najemno postrúhaná citrónová kôra
3 PL rumu
150 ml mlieka
210 g špaldovej polohrubej múky
2 ČL prášku do pečiva
olej na vymastenie formy
mandľové lupienky na vysypanie formy
110 g práškového cukru
1 vanilkový cukor
4 vajcia
najemno postrúhaná citrónová kôra
3 PL rumu
150 ml mlieka
210 g špaldovej polohrubej múky
2 ČL prášku do pečiva
olej na vymastenie formy
mandľové lupienky na vysypanie formy
Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.
Ghee so žĺtkami, s práškovým a vanilkovým cukrom vyšľaháme dopenista. Vmiešame rum a citrónovú kôru. Postupne vmiešame mlieko a preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov.
Cesto rovnomerne vylejeme do silikónovej bábovkovej formy, ktorú sme jemne potreli olejom a vysypali mandľovými lupienkami. Vložíme do vyhriatej rúry na 160°C a pečieme 35 - 40 minút.
Upečenú a vychladnutú bábovku posypeme práškovým cukrom a pokrájame.
Podávame s voňavým bylinkovým čajom, kakaom, prípadne si na nej pochutíme s kávičkou v ruke:)
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Ghee so žĺtkami, s práškovým a vanilkovým cukrom vyšľaháme dopenista. Vmiešame rum a citrónovú kôru. Postupne vmiešame mlieko a preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov.
Cesto rovnomerne vylejeme do silikónovej bábovkovej formy, ktorú sme jemne potreli olejom a vysypali mandľovými lupienkami. Vložíme do vyhriatej rúry na 160°C a pečieme 35 - 40 minút.
Upečenú a vychladnutú bábovku posypeme práškovým cukrom a pokrájame.
Podávame s voňavým bylinkovým čajom, kakaom, prípadne si na nej pochutíme s kávičkou v ruke:)
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára