Rýchly kuskus s ovocím
200 g kuskusu
30 g mandľových lupienkov alebo strúhaný kokos
20 g mletých vlašských orechov
20 - 30 g hrozienok
240 ml horúcej vody
1 - 2 PL agáve alebo javorového sirupu
1 PL medu
1 PL masla
mletá škorica
čerstvé alebo mrazené ovocie podľa chuti
30 g mandľových lupienkov alebo strúhaný kokos
20 g mletých vlašských orechov
20 - 30 g hrozienok
240 ml horúcej vody
1 - 2 PL agáve alebo javorového sirupu
1 PL medu
1 PL masla
mletá škorica
čerstvé alebo mrazené ovocie podľa chuti
Mandľové lupienky najemno zomelieme.
Kuskus zmiešame v miske spolu s mandľami, vlašskými orechmi a hrozienkami.
Vo vhodnej nádobe rozpustíme maslo, pridáme kuskus z misky a dôkladne premiešame. Zalejeme horúcou vodou zmiešanou s medom a agáve sirupom. Prikryjeme pokrievkou a odstavíme zo sporáka. Necháme 10 minút odstáť, aby kuskus nasiakol vodou a napučal sa.
Naservírujeme na tanier ozdobíme ovocím, polejeme agáve sirupom a jemne posypeme mletou škoricou.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Kuskus zmiešame v miske spolu s mandľami, vlašskými orechmi a hrozienkami.
Vo vhodnej nádobe rozpustíme maslo, pridáme kuskus z misky a dôkladne premiešame. Zalejeme horúcou vodou zmiešanou s medom a agáve sirupom. Prikryjeme pokrievkou a odstavíme zo sporáka. Necháme 10 minút odstáť, aby kuskus nasiakol vodou a napučal sa.
Naservírujeme na tanier ozdobíme ovocím, polejeme agáve sirupom a jemne posypeme mletou škoricou.
Prajem dobrú chuť!
Poznámka: Ak mandľové lupienky nahradíme strúhaným kokosom, tak orechy vynecháme. Toto chutné a zdravé jedlo je vhodné na raňajky alebo desiatu.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára