Mandľový chlebík s hrozienkami
210 g polohrubej špaldovej múky
40 g posekaných mandľových lupienkov
100 g trstinového cukru
1 prášok do pečiva s vínnym kameňom
nastrúhaná pomarančová kôra z 1 pomaranča
2 - 3 PL pomarančového likéru
80 ml oleja
130 g hrozienok
5 vajec
rum
40 g posekaných mandľových lupienkov
100 g trstinového cukru
1 prášok do pečiva s vínnym kameňom
nastrúhaná pomarančová kôra z 1 pomaranča
2 - 3 PL pomarančového likéru
80 ml oleja
130 g hrozienok
5 vajec
rum
Hrozienka zalejeme rumom a necháme aspoň 3 hodiny stáť. Potom ich scedíme a necháme odkvapkať.
Žĺtky vyšľaháme s trstinovým cukrom na hustú penu. Pridáme pomarančovú kôru, pomarančový likér a prešľaháme. Postupne pridávame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva, olej a posekané mandľové lupienky. Vmiešame scedené hrozienka a nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. (Ak náhodou máme cesto trochu hustejšie, zriedime ho trochou mlieka). Podlhovastú chlebovú formu vyložíme papierom na pečenie, naplníme cestom a vo vyhriatej rúre na 180°C pečieme cca 25 - 35 minút. Po upečení chlebík necháme vo forme mierne vychladnúť, potom ho vyberieme na mriežku a necháme úplne vychladnúť. Potom ho prikryjeme čistou utierkou a necháme odstáť aspoň 12 hodín. Ráno chlebík nakrájame, potrieme maslom a spolu s bylinkovým čajom, prípadne kakaom máme chutné sladké raňajky. Alebo chlebík na povrchu potrieme pomarančovým džemom, polejeme rozpustenou čokoládovou polevou a máme maškrtu ku kávičke:)
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Žĺtky vyšľaháme s trstinovým cukrom na hustú penu. Pridáme pomarančovú kôru, pomarančový likér a prešľaháme. Postupne pridávame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva, olej a posekané mandľové lupienky. Vmiešame scedené hrozienka a nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. (Ak náhodou máme cesto trochu hustejšie, zriedime ho trochou mlieka). Podlhovastú chlebovú formu vyložíme papierom na pečenie, naplníme cestom a vo vyhriatej rúre na 180°C pečieme cca 25 - 35 minút. Po upečení chlebík necháme vo forme mierne vychladnúť, potom ho vyberieme na mriežku a necháme úplne vychladnúť. Potom ho prikryjeme čistou utierkou a necháme odstáť aspoň 12 hodín. Ráno chlebík nakrájame, potrieme maslom a spolu s bylinkovým čajom, prípadne kakaom máme chutné sladké raňajky. Alebo chlebík na povrchu potrieme pomarančovým džemom, polejeme rozpustenou čokoládovou polevou a máme maškrtu ku kávičke:)
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára